Diary: Grazia Fashion Masterclass!

Hoi mensen!

IMG_2196

Het is nu 9 uur en ik zit nu in de trein onderweg naar Amsterdam voor de Grazia Fashion masterclass, en ik dacht laat ik een diary gaan schrijven over deze dag. Ik ga proberen af en toe even me laptop erbij te pakken om even te schrijven wat ik aan het doen ben en hoe ik het ervaar. Helaas ben ik me camera vergeten, maar ik zal proberen wat foto’s te maken met me telefoon.

Zoals ik al zei zit ik nu in de trein. Het is heerlijk weer buiten en ik heb er super veel zin in. Ik ben heel benieuwd wat ik vandaag allemaal ga leren. De masterclass vind plaats in het Doubletree Hilton Hotel dat ongeveer op 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal ligt Als alles goed verloopt kom ik rond 10:35 aan bij het hotel.

IMG_2197

Ik ben aangekomen in het hotel en mijn eerste masterclass is in lokaal Glasgow. Het is een hartstikke mooi hotel. En er heerst een hele gezellige sfeer! Om 10:00 start de eerste masterclass. Masterclass 1 is net klaar, het is nu 11:00. Deze masterclass ging over Cara Schiffelers en haar werk. Hoe zo tot een baan bij Grazia is gekomen. En wat het werk precies inhoud. Erg leuk om te horen.

Nu begint de tweede masterclass van Bridget Maasland (en haar ouders). Ben benieuwd! De presentatie van Bridget was heel leuk. Ze heeft ons verteld hoe het een beetje gaat als je een eigen label gaat starten. Hoe het proces werkt vanaf het ontwerpen tot het moment dat het uiteindelijk in de winkel ligt. Hoelang dat ongeveer duurt enzv. Na de masterclass van Bridget hebben we lunch gehad in het café van het hotel. Een hartstikke lekkere lunch met allemaal kleine hartige en zoete broodjes: erg lekker. Net een High Tea maar dan zonder thee!

IMG_2200

Nu zit ik in lokaal Manchester. En krijg ik straks een presentatie van Manon Meijers. Ik ben erg benieuwd! De presentatie van Manon was echt heel goed. Ik vond het ook het leukste onderwerp: namelijk styliste. Van haar presentatie heb ik veel geleerd: ze heeft verteld welke eigenschappen je moet hebben. Ze heeft de leuke en minder leuke dingen van het vak verteld en heeft ons ook uitgelegd dat er meerdere branches zijn van het vak. Bvb fotostylist, tv stylist, evenementen stylist of gewoon particulieren stylist. Ik vond dit erg boeiend.

IMG_2203

Als laatste zit ik nu te wachten op Bas Kosters. Deze presentatie geeft-ie tegelijk aan iedereen. Eerst waren we verdeeld in groepjes. Hij heeft wat verteld over zijn werk. Over zijn liefde, zowel voor het vak als zijn persoonlijke liefde. En heeft ons een filmpje laten zien van een van zijn shows. Zijn kleding is wat apart maar toch ook weer erg mooi. De muziek in de show vond ik ook erg gaaf: ongeveer 80 nummers die mooi in elkaar overlopen.

Na deze presentatie was het klaar en kregen we een overvolle goodiebag mee! Hij is zwaar joh. Ben heel benieuwd wat erin zit. Ik zit inmiddels weer in de trein onderweg naar huis. Ik vond het een erg mooie en leerrijke dag! Ga dit zeker vaker doen.

Liefs,

Melissa x.

P.s. Sorry voor de slecht foto’s!

7 gedachtes op “Diary: Grazia Fashion Masterclass!”

  1. Klinkt als een hele leuke dag! Stiekem ben ik ook wel erg benieuwd naar de goodiebag. Een tip: De titel is verkeerd geschreven. het is diary in plaats van dairy!
    Liefs

    1. Dankjewel voor de tip, die had ik nog niet gezien :). De goodiebag komt ook zeker online aankomende week er zitten aardig wat leuke dingen in! Liefs, Melissa

  2. Pingback: My Week In Pictures #18,19,20,21 | Beautylisz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *