Diary: Dagje audities.

Hoi allemaal.

Vandaag ben ik een dagje met mijn vriend mee geweest. Hij had vandaag een auditie dag voor zijn korte film. Ik heb dit keer weer ter plekke geschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

We zijn aangekomen bij CREA Studio’s. We zijn heel open ontvangen. Aardige mensen die hier werken en we krijgen de sleutel mee. We hebben lokaal 307; een erg mooi en groot lokaal. We hebben net alles klaar gezet en wachten op de eerste auditante van vandaag.

IMG_8065

De eerste auditante is nu binnen, precies op tijd. De auditie gaat goed; het is een erg rustige scene die zich afspeelt in het park, terwijl de twee personages (Emma en Sully) erdoorheen lopen. We hebben net de normale versie gehad en nu gaan we over in de versie dat Emma hysterisch wordt. Ze heeft de auditie nog een aantal keer gedaan. Ik vond het een erg goede auditie en een leuke meid!

We hebben nu even pauze, we zijn even naar de Appie gelopen om wat eten en drinken te halen. Ondertussen krijgen we een les van Alex (acteur die tegenspel bood bij de audities), zijn boodschap: THINK BIG.

Auditante twee is binnen, Erg open en vrolijk. Ze beginnen met even droog repeteren. Nu begint de eerste echte auditie, Ben benieuwd! Deze auditie was al heel anders dan de eerste auditante. Heel grappig om te zien op hoeveel manieren je een scene kan spelen! Ze spelen nu de scene op de manier alsof Emma een masker draagt waarmee ze verbergt hoe moeilijk ze haar leven vindt en Sully probeert haar masker los te peuteren. Erg leuk om te zien hoe ze in elkaar op gaan. Ook doen we de scene op een wat bozere manier en een melige manier (alsof ze stoned zijn).  We lachen allemaal regelmatig even mee. Ik werd er zelf stiekem ook wel een beetje melig van, haha. Ook deze auditie loopt nu op z’n einde. Erg leuke auditie!

Nu hebben we een pauze van een uur. Anthony speelt even een melodietje op de piano ( ja die staat ook in het lokaal 🙂 ). Opeens klopt er iemand op de deur. Anthony doet de deur open en er staat een jongen in de deur opening die smeek of hij even binnen mag komen om mee te kijken/luisteren naar de piano… hij ruikt heel sterk naar wiet en alcohol maar we laten hem toch binnen (je weet nooit waar ze tot in staat zijn op z’n moment)  maar ik voelde me niet echt veilig: er lagen allemaal dure en belangrijke spullen in het lokaal. Gelukkig kwam hij alleen maar een praatje maken en ging binnen 10 minuten weer weg.

IMG_8066

Auditante 3 is binnen. Ook een hele leuke open meid, ze zijn nu nog even droog aan het oefenen, zometeen start de eerste scene. De eerste keer ging even fout, mede door de tegenspeler, maar ze herpakken zich snel en gaan gauw weer verder. De scene’s erna zijn allemaal erg goed. Ik vond dat ze heel scherp was. Veel concentratie.

Dat was de laatste auditante. We zijn onderweg om even wat te gaan eten bij de IKEA, want het is inmiddels alweer aardig laat. Ik heb gekozen voor een bordje wilde zalm met sla, een broodje en een kopje champignonen soep. Anthony heeft de Zweedse gehaktballetjes. het eten was erg lekker. We zijn nog even door de IKEA gelopen en zijn toen op de trein gestapt naar huis. Het was een geslaagde dag. Erg leuk om te zien hoe dat dan gaat bij zo’n acteer auditie. Hoe een scene ook op zoooo veel verschillende manieren gespeeld kan worden, erg knap. Nu is het inmiddels alweer erg laat en gaat ik me maar eens klaar maken om me bed in te duiken!

Liefs,

Melissa x.

 

1 gedachte op “Diary: Dagje audities.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *