Blog – Gadget en fotografie tag

jvbkh

Blog Gadget en fotografie tag:

Welke camera gebruik je?
Ik begon met een Canon 500D. Hele goede camera werkte fijn, maar toch wilde ik een ‘betere’ camera. Ik heb toen uiteindelijk gekozen voor de Canon 60D. Nou vraag je je af wat is er anders aan die camera? Aardig wat er zit bijvoorbeeld een scherm bij die je kan omklappen en kan draaien! Erg handig bij foto’s waarbij je je armen helemaal moet strekken, voor selfie’s of als je gaat filmen. Als je gaat filmen kan je namelijk het beeldscherm jou kant op zetten zodat je meteen ziet hoe je jezelf filmt (makkelijker met scherp stellen). Wat ook handig is aan deze camera is dat je meer iso standen heb en je foto’s dus beter kan belichten. Naast mijn canon 60D camera gebruik ik heel soms ook de camera van mijn vriend, die heeft een canon 600D. Naast de spiegelreflex camera’s heb ik ook nog een analoge camera en een Fujifulm Intax Mini 8.

Welke Lenzen gebruik je voor productfotografie?
Hiervoor gebruik ik het meest de 50mm lens, de standaard 18-55 lens kan ook prima maar voor extra scherpte diepte gebruik ik liever mijn 50mm lens.

Heb je meer accessoires voor je camera die je gebruikt?
Ja, ik heb nog een afstandsbediening, statief, filters, ministatief, telelens, reflectiescherm, en sinds vorige week 2 studio flitsers met softboxen.

Wat is je favoriete plek om de foto’s te maken?
Ik heb niet echt een favoriete plek, ik probeer het iedere keer weer ergens anders. Maar ik denk dat ik toch het meest de eettafel gebruik.

IMG_8000-2

Bewerk je je foto’s nog na met bijvoorbeeld photoshop?
Ja eigenlijk bewerk ik ze altijd even met adobe photoshop lightroom dit is echt mijn meest gebruikte bewerk programma. Het programma werkt heel fijn en kan altijd net even wat meer toevoegen aan je foto. Vind het erg leuk om met dat programma te spelen.

lightroom2

Heb je een PC, Laptop of een tablet waar je je blog mee beheert?
Ik beheer mijn blog met mijn laptp apple macbook pro, hier ben ik heel tevreden over! Ik heb een 13 inc macbook en kan hem dus heel makkelijk overal mee naartoe nemen. Vandaar dat ik vaak bij dairy’s terplekken schrijf. Dat vind ik veel leuker om te doen dan lijkt het voor jullie net alsof jullie er echt bij zijn geweest. En voor mij lijkt het echt alsof ik op dat moment met jullie praat. dat vind ik erg tof.

Heb je nog een wishlist wat betreft gadgets voor je blog of fotografie?
Voor mijn blog zou ik een betere en mooiere site willen. Ik heb nu gewoon iets standaards en zou zit graag willen verbeteren. Ook zou ik graag een goeie vlog camera willen hebben. Kwa fotografie wil ik nog een wit en zwart doek (mijn vriend heeft al een achtergrond systeem) zodat ik een studio kan maken. En verder nog veel apparatuur voor in de studio.

 

3 gedachtes op “Blog – Gadget en fotografie tag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *