Dagje Amsterdam.

IMG_0416 IMG_0417Hoi allemaal,
Gisteren zijn ik en mijn vriend een dagje naar Amsterdam geweest. Het was echt een leuke en geslaagde dag. s’ Morgens om half 11 zijn we op de fiets gestapt naar het station. Op het moment dat we droog stonden begon het opeens te hozen, echt niet normaal. Ik was wel blij dat we op tijd droog stonden. We hadden namelijk geen paraplu’s mee en er zat een nogal dure camera in mijn tas. Die mag absoluut geen waterschade krijgen anders heb ik een klein probleempje, want ik gebruik hem namelijk niet alleen voor mijn blog. Eenmaal aangekomen in Amsterdam regende het nog steeds een beetje dus zijn we eerst ergens op het station een paraplu gaan zoeken. Helaas hebben we er geen kunnen vinden en zijn we de regen maar ingestapt op weg naar de Bijenkorf. Ik had gelezen dat daar een pop-up winkel zat van Marc Jacobs voor vier dagen. We hebben eerst nog even de bijenkorf doorgelopen, bij de Topshop en American Apparel gekeken en toen toch maar opzoek gegaan naar de pop-up store. Toen we bij de make-up stonden kwamen we een vrouwtje tegen met de nieuwste geur van Marc Jacobs.Β Daisy Dream, ze liet ons de geur ruiken (OMG wat ruikt die lekker zeg!) en legde ons uit dat er een pop-up store was aan de buitenzijde van de Bijenkorf en wat precies het concept was. Wij werden heel nieuwsgierig en zijn toen meteen naar de store gegaan.

IMG_0419 IMG_0420

De store zag er mooi en gezellig uit. Overal stonden spulletjes van Marc Jacobs. Geuren, tassen, brillen enzv ook hadden ze een leuk hoekje gemaakt waar mega geurpotten stonden met leuke houten tafels en krukjes en veel groen. Dat was de plek waar je je foto kon maken. Het zag er allemaal erg leuk uit. Ook hier kwam er iemand naar ons toe die ons alles nog even uitlegde.

IMG_0418 10429381_10203625540696249_3264773718656113279_n

Ik zal even uitleggen wat de bedoeling was van deze store. Vanaf Donderdag 14 Augustus tot vandaag 21:00 staat er in de hoeketalage op de dam zijde van de Bijenkorf de pop-up store van Marc Jacobs. In deze pop-up store betaal je niet met geld maar met tweets. Verzend jij een tweet met de #MJDAISYCHAINAMS hashtag dan krijg jij een tas mee naar huis met allemaal samples! Tweet je hierbij een foto die je gemaakt heb in de store maak jij ieder uur kans op een van de prijzen. Je mag alles wat in de store ligt en staat gebruiken.

Gaaf he!? Ik vind het een onwijs gaaf concept en ik had dus gisteren ook een foto ingestuurd. De foto die je hierboven ziet met de zonnebril, helaas heb ik niks gewonnen. Wel heb ik nog een leuke verassing voor jullie maar dat verklap ik nu nog even niet! Hou Beautylisz dus in de gaten de komende week!

IMG_0421

Nadat we naar de store waren geweest hebben we ergens eventjes snel geluncht en zijn we gauw door gegaan naar Foam, het fotografie museum in Amsterdam waar ik en Anthony al een lange tijd naartoe wilden. Er was een tentoonstelling die er voor mij uitsprong. Don’t Stop Now: Fashion Photography Next.Β De foto’s waren gemaakt door een aantal jonge fotografen over de hele wereld. Het was geen standaard modefotografie maar meer kunstzinnig en eigenzinnig. Bij de foto’s valt je oog niet meteen op het stuk kleding wat ze dragen maar op het persoon zelf of op de dingen die er omheen gebeuren. Ik vond het heel indrukwekkend en heb daar ook het langst bij staan kijken.foto

Na Foam zijn we nog even een stukje de Kalverstraat in gelopen omdat ik nog even een boek wilde kopen bij Waterstone. Dat is een engelse boekwinkel, mijn favoriet eigenlijk. Ik kwam daar om het boek Fault in Our Stars te kopen maar toen viel mijn oog op een boekje die echt te geniaal was! Mijn vriend is helemaal weg van Game of Thrones (ik stiekem ook wel) en zijn favoriete personage is Tyrion Lannister. Nou vond ik dus een boekje met allemaal Wit & Wisdoms van Tyrion Lannister! Ik heb mijn vriend nog nooit zo happy gezien haha hij vond hem onwijs leuk en heeft hem natuurlijk gekocht. Ik heb dus het boek The Fault In Our Stars van John Green gekocht en ik ben benieuwd of ik het boek een beetje ga snappen want dit word de eerste keer dat ik een boek in het engels ga lezen.. Maar het is wel een goede oefening voor mij. Nadat we alles hadden afgerekend zijn we weer naar huis gegaan en op bed neergeploft, wat waren wij moe zeg!

 

Wat vinden jullie van deze personal post? Zouden jullie ze vaker willen?

 

Liefs,

Melissa x.

18 gedachtes op “Dagje Amsterdam.”

  1. Pingback: Week overzicht #2 | Beautylisz

  2. Leuk overzicht πŸ™‚ Heb t boek niet gelezen van the fault in our stars. De film heb ik al 2x gezien! Ga je ook nog naar de film ervan? πŸ™‚ het is echt een aanrader!!

  3. Pingback: My Week In Pictures #32 | Beautylisz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *