Paardrijden.

IMG_2498

Hoi allemaal, wat een weer he vandaag (en de rest van afgelopen week) ik vind het maar niks! Zo koud en nat brrr. Ik heb voor jullie helaas geen video vandaag door technische redenen, maar niet getreurd morgen komt hij gewoon nog online! Ik kan jullie alvast verklappen dat de video iets te maken heeft met terug gaan naar school gaan *hint hint*.  Sorry voor de kwaliteit voor de foto’s ik had mijn camera niet meegenomen. Deze foto’s zijn met de telefoon gemaakt.

IMG_2499
Gisteren ben ik weer eens voor het eerst sinds tijden op het paard geklommen. Dit stond al voor een lange tijd op mijn lijstje van wat ik nog eens wilde gaan doen. Gisteren was het dan zo ver! Ik mocht mee rijden in een les voor een niveau bepaling. Een erg rustige les van 7 man wat ik wel erg prettig vond! Ik kwam aan bij de manege en er werd mij uitgelegd wie mij zal helpen in de stal, op wie ik reed en van wie ik les zou gaan krijgen. Ik reed op Willington dus ik ging opzoek naar hem in de stal. Ze hadden me verteld dat het een lief maar lui paard was, haha. Toen ik bij hem stond moest ik nog wel even twee keer slikken, wat was hij groot! Ik heb wel eens eerder gereden, ongeveer 1,5 jaar en af en toe met schoolkamp, maar dat was meestal op pony’s. Dus willington was wel even wennen haha! Ik mocht hem zelf meenemen naar de bak, wat ik al erg spannend vond.IMG_2491
Eenmaal aangekomen in de bak kwam iemand me helpen met opstappen. Gelukkig had ze een krukje mee anders was het me niet gelukt! Toen ik zat ben ik gelijk gaan stappen. Wat voelde dat heerlijk vertrouwd, ik was wel nog een tikkeltje zenuwachtig. De lerares kwam binnen en heeft haarzelf even voorgesteld. Ik heb uitgelegd dat ik eerder heb gereden en dat het weer even bijspijkeren was. Ik kreeg een zweepje van haar. Ze zei dat ik die wel nodig had, haha. Ikzelf heb nog nooit met een zweepje gereden dus dat was voor mij erg nieuw.IMG_2504Het lopen en van hand wisselen ging prima. Toen kwamen we aan bij de draf dat vind ik altijd het leukste gedeelte. Willington dacht daar alleen iets anders over, hij was liever lui dan moe en had er totaal geen zin in. Ik moest hem veel aansporen om in de draf te blijven, wat mij weer erg moe maakte. Ook voelde ik dat de draf niet zo goed was voor mijn buik (ik heb een ontstoken maag) dat vond ik ontzettend jammer want dat betekend dus dat ik niet elke week kan gaan rijden wat ik wel gehoopt had. Dat zou helaas veel te zwaar zijn voor mij.IMG_2492 IMG_2494
Toen ik het rijden weer een beetje onder de knie kreeg vond ik het weer erg leuk! wel schrok ik iedere keer een beetje als Willington zijn oren plat in ze nek lagen als er een ander paard voorbij kwam. Hij vond dat absoluut niet leuk. Gelukkig is alles goed gegaan de rest van de les, maar iedere keer als hij dat deed terwijl er iemand voorbij vloog schrok ik toch een beetje. Ik vond het weer een erg leuke ervaring en ga zeker nog een keer rijden, maar daar moet wel even een tijd tussen zitten aangezien mijn lichaam het niet zo goed aan kan. Ik was doodop toen ik weer thuis kwam en ben meteen mijn bed in gedoken om eventjes wat te gaan slapen. Vandaag werd ik wakker met ongelofelijke spierpijn, maar dat hoort er allemaal bij, haha. Ik ben blij dat ik het wel gedaan heb en dat ik het heb kunnen volhouden!

Hebben jullie wel eens paard gereden? Hoe vonden jullie dat?

 

Liefs,

Melissa x.

PS. Op dit moment loopt er een winactie op Beautylisz voor de Marc Jacobs Mini’s. Wil jij ze winnen

Berichtnavigatie

6 gedachtes op “Paardrijden.”

  1. Wat leuk dat je weer eens paard hebt gereden en wat jammer dat je lichaam het niet goed aan kan! Ik rijd zelf inmiddels zo’n 12,5 jaar paard op de manege en heb daarnaast ook een verzorgpony waar ik meerdere keren per week op rijd 🙂 Altijd leuk als mensen van mijn leeftijd nog paardrijden, het wordt door veel mensen toch als iets “kinderlijks” gezien

    1. 12,5 dat is aardig lang! Het word idd snel als iets kinderlijks gezien wat ikzelf ook erg jammer vind iedereen moet en mag kunnen paardrijden zonder dat je raar aangekeken word!

  2. Pingback: Week overzicht #3 | Beautylisz

  3. Pingback: My Week In Pictures #33 | Beautylisz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *