Wat is Snail Mail?


Hoi allemaal, ik heb het al meerdere keren in mijn week in pictures en op instagram voorbij laten komen: Snail Mail. Ik kreeg van meerdere mensen de vraag wat het nou precies is, dat ga ik jullie vandaag vertellen. Lees je mee?

Wat is Snail Mail?:

Wat is Snail Mail nou precies? Het is eigenlijk gewoon ouderwets brieven schrijven, maar dan op een creatieve en leuke manier. Snail Mail is de Engelse vertaling van Slakkenpost. Het wordt zo genoemd omdat post veel langzamer is dan mailen of social media. Je ziet het weer steeds vaker voorbij komen en zoals jullie misschien al weten ben ik er onlangs ook mee begonnen. Met Snail Mail stuur je onder andere brieven, kaarten, ansichtkaarten of gewoon een envelop met allemaal kleine cadeautjes erin. Ook kun je natuurlijk zelf iets leuks knutselen en dat versturen. Het is wel de bedoeling dat je, je brief of kaart helemaal opleukt. Sommige doen er dan iets kleins bij, maar dat is natuurlijk niet verplicht en hoeft dus niet. Snail Mail is bekent over bijna de hele wereld. Je kan dus ook schrijven met mensen uit het buitenland. Handig als je bijvoorbeeld een taal wilt leren.

Je hebt verschillende site en Facebook groepen om Snail Mail maatjes te vinden. Ook voor als je naar mensen in het buitenlands wilt gaan schrijven bestaan en verschillende site’s en groepen. Erg leuk om daar eens te gaan rondneuzen. Zelf word ik altijd weer heel blij als ik weer een mooi versierde envelop op mijn deurmat zie liggen. Tenminste weer eens iets anders dan al die rekeningen en saaie brieven. Snail Mail kan eenmalig zijn, maar je kan natuurlijk ook eindeloos heen en weer blijven zenden. Ik zal jullie een paar voorbeeldjes laten zien van Snail’s die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.


Dit is een snail in briefvorm. Wat ik meestal doe, ik maak een mooie brief op briefpapier of stuur een reactie. Daarbij doe ik altijd een kleinigheidje, dus bijvoorbeeld een favoriete thee en verzorging product; iets wat niet al te duur is. Het mag natuurlijk wel duur zijn als je het echt leuk vind om dat mee te sturen, maar de ander is dan niet verplicht om ook zoiets duurs terug te sturen, tenzij je het met elkaar afspreekt natuurlijk. Zelf vind ik het leuk om er ook nog washi tape bij te doen op een tag in verschillende kleuren en vormpjes. Ook versier ik de envelop altijd met washi tape, stickers, stempels of iets anders vrolijks!


Ook kan je een materialen snail doen. Hierbij geef je elkaar eigenlijk verschillende spulletjes om weer andere snails van te maken. Degene waar ik dit naar stuurde kreeg ik allemaal verschillende soorten briefpapier van in ruil daarvoor wilde zij graag stickers. Ik heb er een pakje stickers een losse uilen sticker, 4 bedrukte vouwblaadjes, een tag en een klein bedank kaartje bij gedaan. Je spreekt van te voren met degene af voor hoeveel postzegels je je snail naar elkaar gaat verzenden.

Wat heb je nodig:


Om te beginnen heb je natuurlijk briefpapier, verschillende enveloppen en bedrukt papier nodig. Dit kun je onderanderen vinden bij de HEMA, Action en Flying Tiger, maar ook bij de meeste hobby winkels en verschillende webshops.


Ook zijn kleine zakjes, verschillende stickers, washi tape en tags heel leuk om te gebruiken. Deze kun je ook weer kopen bij de HEMA, Action, Flying Tiger enzv. Persoonlijk ben ik erg fan van de HEMA; hun hebben ook echt een Snail Mail assortiment. Ook hebben ze envelop mallen zodat je van ieder papier dat je hebt een eigen envelop kunt maken. Denk aan bijvoorbeeld een oude atlas, een tijdschrift of een oud boek.


wat ik vooral leuk vind om erbij te doen is thee; ik ben gek op thee. Ik krijg ook vaak thee bij mijn snails en dat zijn dan meestal toch smaken die je zelf nooit koopt. Zo maak je makkelijk kennis met allemaal soorten thee. Verder is het leuk om in te haken op de interesse van degene waarmee je snail mailt. Ze weten van mij dat ik uilen echt super leuk vind. Ook is het leuk om met het seizoen mee te gaan, zoals je hier ziet heb ik een uiltje gekregen die ik eventueel in mijn paas takken kan hangen zometeen. Ook is het leuk om je favoriete te geven. Dit masker van Dr van der Hoog is echt een favoriet van mij en ik wilde die graag aan haar voorstellen. Ook heb ik aardig wat monsters van producten die ik nooit zelf allemaal op krijg. Die stuur ik ook wel eens mee. Verder is het natuurlijk leuk om kleine knutsels en verschillende washi tape mee te zenden. Denk gewoon aan ieder klein ding wat je mee zou kunnen sturen, het is altijd wel goed.

Waar haal ik inspiratie vandaan?:


Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit deze Flow Weekly boekjes. Deze boekjes kun je voor 99 cent kopen en er zit allemaal leuke papier in, van briefpapier tot tekeningen en van een weekplanner tot to do lijstjes. Ik vind het erg fijne boekjes. Ook kun je heel veel inspiratie opdoen door op de Pinterest site Snail Mail in te tikken. Je vind dan de leukste dingen!

Ik vind Snail Mail echt super leuk! Het is leuk om te krijgen maar ook leuk en ontspannend om te maken. Ik heb dan altijd even een momentje van rust en concentreer me dan even volledig op de creativiteit van de Snail die ik maak.

Denk je nou na het lezen van dit allemaal, dit lijkt mij ook tof om te doen en zou je eventueel met mij willen snailen? Dat kan; als je mij even een mailtje wilt sturen met je interesse voor Snail Mail gaan we dat doen. Je kan mailen naar: meliszbesteman@gmail.com

Kenden jullie Snail Mail al?

Liefs,

Melissa ❤︎ x.

15 gedachtes op “Wat is Snail Mail?”

 1. Wat leuk! Ik snailmail zelf met wat mensen uit het buitlenland, we vinden elkaar dan op instagram! Postzegels zijn helaas duur maar wat je ervoor terug krijgt is heel leuk.

  Liefs, Elbrich

  1. Wat tof via Instagram daar heb ik nog niets eens aan gedacht! Postzegels zijn inderdaad wel duur, dat vind ik het enige nadeel 🙁

 2. Wat leuk! Eindelijk iemand die ook bekend is met Snail Mail! Ik stuur al bijna een jaar pakketjes en leuke brieven (met veel thee!) heen en weer naar een meisje uit Amerika. Ik heb haar via Tumblr leren kennen. Zo’n pakketje van haar maakt mijn dag altijd goed. Snail Mail is fantastisch! 🙂

  1. Wat onwijs leuk! Al een jaar wauw 🙂 Zelf zou ik ook wel heel graag met iemand willen Snail Mailen uit het buitenland, maar eerst nog even iemand vinden! 🙂

 3. O wauw dit is super leuk!! Ik vind vooral dat briefpapier met die theepot erg gaaf, weet je waar die van is? Ik zou wel eens een keer met je willen snailen hoor! lijkt me leuk! Ik ben heel benieuwd maar ik denk dat het zeker een happy momentje bezorgd. Ik had vroeger ook een pen vriendinnetje en die zie ik ondertussen nog steeds maar dat was ook altijd super tof om een brief te krijgen!

  1. Wat super dat je zo enthousiast bent! Het briefpapier met de theepot heb ik gekocht bij de HEMA :). Het is inderdaad iedere keer weer even een happy momentje! Als je wilt snail stuur je me maar een mailtje kunnen we adressen uitwisselen en interesses va elkaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *