DIY ❤︎ Cactus Terrarium

Hoi allemaal! Vandaag heb ik een hele leuke DIY voor jullie. Aangezien hier en daar het zonnetje steeds meer doorkomt en de voorjaarsplantjes alweer volop in de verkoop zijn wilde ik iets doen met plantjes. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo goed ben in het verzorgen van de planten en daar zijn deze terrariums de perfecte oplossing voor niet alleen omdat ze minder verzorging nodig hebben, maar ook omdat het gewoon onwijs leuk staat in je kamer, huis of misschien wel kantoor! Benieuwd hoe ik deze DIY Cactus Terrarium gemaakt heb? Ik leg het je in deze blogpost uit.

Wat heb je nodig

❤︎ Een pot waar je de Terrarium in gaat maken, deze is van de Ikea, maar ook bij Xenos en bij de Action kun je zoiets wel vinden; gebruik er een die jij leuk vind.
❤︎ Decoratie zand. Ook deze kun je vinden in meerdere winkels. Ik heb gekozen voor verschillend kleuren en grootte kwa stenen. Dit is natuurlijk ook weer naar eigen smaak aan te passen.
❤︎ Potgrond. Maakt niet zoveel uit welke.
❤︎ Cactussen of vetplantjes. Deze cactussen komen bij de Ikea vandaan.
❤︎ Verdere decoratie dingen zoals mos, kleine beetjes of wat je verder nog kunt bedenken.


Ik raad je aan onderop de kleinste korrel zand/stenen te doen, als je deze namelijk bovenop een grotere steen doet gaat het er doorheen. Deze fout had ik zelf gedaan en was geen succes, haha! Zoals ik eerder al aangaf kan je de kleuren en grote van de stenen naar eigen smaak maken. Ik heb eerst de witte kleine korrel gebruikt met daarbovenop de licht groene steen en daar weer bovenop aan een kant de donkere korrel als een soort overloop.


Daarna is het tijd om de aarde erin te doen. Doe de aarde niet helemaal tot aan de rand maar eerst een klein laagje zodat je een holletje kan maken waar je de cactussen in gaat zetten. Tip; gebruik keukenrol en eventueel handschoenen om de cactussen vast te houden tijdens het plaatsen; ze kunnen namelijk erg gemeen zijn! Als je ze in de terrarium heb neergezet kun je rondom de cactussen nog een laagje aarde doen, druk dit aan met een lepeltje. Als je dit alles hebt gedaan is het alleen nog een kwestie van helemaal af decoreren. Ik heb gekozen om er wat grote grove stenen omheen te leggen en was mos om hem helemaal af te maken, maar dit kan natuurlijk helemaal naar eigen smaak!


Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden en als jullie hem gaan namaken stuur me dan even een foto via Instagram of Twitter dat vind ik super leuk om te zien!

Veel liefs,

Melissa ❤︎ Xx.

4 gedachtes op “DIY ❤︎ Cactus Terrarium”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *