Boeken ❤︎ Heartless – Marissa Meyer

Hoi allemaal, vandaag heb ik een recensie van Heartless voor jullie van Marissa Meyer. Dit boek is een retelling van Alice in Wonderland. Benieuwd wat ik van het boek vind en waar hij over gaat? Lees snel verder!

Over Heartless: 

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden. Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin. In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.

Over Marissa Meyer:

Marissa Meyer is de auteur van de #1 New York Times-bestselling The Lunar Chronicles-serie, waarin ze sprookjes in een nieuw, modern jasje steekt voor Young Adults. De serie bestaat uit zes heerlijke boeken: Cinder, Scarlet, Cress, Fairest, Winter en Stars AboveHarteloos, haar eerste YA-standalone, verscheen in november 2016.

Mijn mening:

Ik heb de Engelse versie gelezen van dit boek. Allereerst wil ik zeggen dat ik het boek prachtig vind vormgegeven, het is echt een plaatje! Ik had in het begin een beetje moeite met erin te komen, maar na een paar hoofdstukken zat ik er helemaal in. Ik heb echt genoten van dit boek. De personages vond ik erg sterk neergezet, net als de wereld. Ik moet eerlijk bekennen dat Alice in Wonderland mij nooit heel erg heeft getrokken als kind. Ik was meer van Assepoester en The Lion King. Dit boek heeft dat wel veranderd, want wat is het een fantastische wereld! Het verhaal is heel verrijkend op het al bestaande verhaal. Door dit boek begin je de Red Queen echt te begrijpen en snap je ook waarom ze geworden is wie ze uiteindelijk dus in de boeken van Lewis is. Wat ik ook erg knap/fijn vind is dat Marissa je het gehele boek in spanning weet te houden ondanks dat je eigenlijk de uitkomst van het verhaal al een klein beetje weet. Ik heb echt genoten van het verhaal, de personages en de wereld!

Heb jij al eens een retelling gelezen? 

Veel Liefs,

Melissa ❤︎ Xx.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *