Personal ❤︎ Thuisstudie begonnen


Hoi lieve mensen! Ik heb geweldig nieuws! Na lang zoeken heb ik een thuisstudie gevonden die ik erg graag wil/wilde doen. Welke studie, hoe kwam ik erbij en hoe gaat het tot nu toe? Ik ga het je allemaal vertellen. 

Lange zoektocht:

Ik ben al een enige tijd op zoek naar een studie of thuisstudie die ik kon gaan doen. Eerlijk gezegd wist ik tot 2 jaar geleden nog niet zo goed wat ik wilde doen tot ik kennis maakte met spiritualiteit. Ik leerde door sturing van mijn krachtdier (waar ik een andere keer meer over ga vertellen) reiki kennen. Reiki heeft mijn kijk op de wereld positief veranderd ik ben nog niet volledig master in reiki, maar in de tussentijd wilde ik toch graag meer leren over spiritualiteit en persoonlijke groei. Ik heb veel geleerd uit artikelen en boeken, maar toch is dit anders. Ik zocht een beetje op internet naar studies maar kwam eigenlijk niet echt iets tegen als thuisstudie.

Aangezien ik nog veel angsten heb is het voor mij erg lastig een studie te gaan volgen op een school of bij iemand in zijn of haar praktijk. Ik kon toen helaas niet vinden wat ik zocht en liet het voor een tijd rusten en ging mij focussen op andere dingen zoals Kundalini Reiki (een andere vorm van Reiki dan ik al deed) Orakel kaarten, bloggen, Happy Reads en mijn handgemaakte producten, tot twee weken geleden. Ik kwam op Instagram een foto tegen van iemand die haar certificaat gehaald had voor aura en chakra healing bij Civas. Dit sprak mij zo aan dat ik het ben gaan opzoeken. Er ging een deur wagenwijd voor mij open, dit is wat ik een lange tijd al zocht! Thuisstudies in de spirituele branche, wauw! Na lang alle studies bekeken te hebben heb ik een kleine selectie gemaakt en de studie gekozen die ik graag als eerste wilde gaan doen (ja ik heb een hele waslijst, er komt immers nooit een eind aan jezelf ontwikkelen en kennis opdoen ben ik van mening).

Intuïtieve ontwikkeling:

Na even nagedacht te hebben en van de 3 studies die mij het meest aanspraken een proefles gedaan te hebben heb ik gekozen voor Intuïtieve ontwikkeling omdat ik mij daar op dit moment het meeste mee bezig houd. Van kind af aan luister in eigenlijk al heel goed naar mijn intuïtie, maar ik wilde hier graag meer over weten. bijvoorbeeld: hoe intuïtie werkt, wat het nou precies is en wat je er allemaal mee kan. Daarbij zit in deze studie ook een uitgebreide uitleg over chakra’s en wanneer je deze als kind ontwikkeld, wat ook erg goed van pas komt bij het geven van reiki en natuurlijk om mijn eigen chakra’s wat meer in balans te brengen, want deze studie zit ook nog eens boordevol oefeningen, zoals: concentratie en meditatie oefeningen, telepathie, leuke vragen lijsten waarbij je kan kijken hoeveel jij eigenlijk al naar je intuïtie luistert enzv. Ik heb deze studie voornamelijk gekozen voor mijn eigen ontwikkelingen, maar ik zie het in de toekomst ook wel zitten deze kennis op andere mensen over te brengen in misschien een workshop of iets anders. Maar dat krijgt over een tijde nog wel wat meer vorm denk ik!

Voortgang:

Op dit moment ben ik halverwege de studie en ben nog net geen twee weken bezig (de studie duurt normaal gesproken 6 maanden, maar gelukkig mag je hem ook sneller doen), je kunt wel zeggen dat ik in een rap tempo ga. Dat komt omdat ik het zo ontzettend leuk vind! Het is voor mij een lange tijd geleden dat ik een cursus of een opleiding deed dus ik kan me er volledig in verdiepen en krijg er goeie energie van. Ik moet van mezelf nu wel een stukje gas terug nemen want de lesstof word wat ingewikkelder, vooral het onthouden wat alle chakra’s doen en wanneer ze onder of over actief zijn vind ik wat lastig. Dus die lessen wil ik nog even wat beter doornemen net als alle oefeningen. Ik heb al veel geleerd maar wil ze ook graag eerst in de praktijk brengen voordat ik straks verder ga met een volgende studie.

Ken jij Civas opleidingen al?

Veel Liefs, Melissa!

❤︎ Namasté ❤︎ 

2 gedachtes op “Personal ❤︎ Thuisstudie begonnen”

  1. Wat fijn dat je een leuke thuisstudie hebt gevonden! Knap ook dat je er zo snel door heen gaat. Ik herken mij trouwens heel erg in wat je zegt over het nooit uitgeleerd zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *