Gastblog ❤︎ Ons Moestuin Avontuur

Hoi lief mens, welkom bij een nieuw artikel! Vandaag wil ik Anthony aan jullie voorstellen als nieuwe gastblogger! Hij zal voornamelijk gaan bloggen over onze moestuin, kruiden en bloemen. Heel veel leesplezier! Hallo allemaal. ik ben Anthony Roemermann. Vriend van Melissa en dit is mijn eerste blog! Melissa was benieuwd of ik wellicht af en toe als gastschrijver wilde meehelpen. Dit leek me leuk! Dus vandaar dat ik vandaag mijn eerste blogpost met jullie kan delen; een post over een van mijn grootste hobby’s.

Ik ben een natuurliefhebber, Melissa gelukkig ook. Ik ben steeds bewuster van al het moois dat de aarde te bieden heeft, planten en kruiden en hun werkingen vind ik reuze interessant, en de moestuin, met moestuintjes is het allemaal begonnen. Drie jaar geleden om precies te zijn, voorjaar 2015. Een welbekende supermarktketen begon toen met hun moestuinactie. Melissa en ikzelf waren door het dolle heen. We waren dan wel ‘al’ twintig, maar de innerlijke kleuter wilde op ontdekkingstocht. Dus onze verzamelwoede begon.

Niet veel later hadden we het ‘tuintje’ compleet, we hadden echter een klein probleem: we woonden toen namelijk in een semi-kantoorpand, dus we hadden maar twee ramen in onze complete woonruimte. Veel zon bracht dat niet. De plantjes schoten enorm de lucht in, lange, dunne, breekbare sprietjes werden het. Maar meer ook niet.

Ons allereerste moestuin avontuur was geen succes. We oogsten niks, snapte er niet veel van en vonden het gek dat alles zo enorm lang werd maar niet ‘tot bloei’ kwam. Achteraf gezien niet gek. Het werden geen plantjes, alleen uitschieters. De ‘plant’ gaf al zijn energie om zo hoog mogelijk te komen, om meer licht te vangen. Maar had daardoor geen energie meer om een vorm aan te nemen die wel op een plantje leek.. Tja, wisten wij veel. Wij waren al blij dat er iets groeide..

Niettemin waren we het over een ding wel eens met z’n tweetjes. We vonden het Fascinerend, ja met hoofdletter ‘F’. Hoe alles uit zo’n klein ‘korreltje’ kwam, en dat, dat toch ooit eens een komkommer of tomaat zou moeten worden.

Zodoende palmde die bekende supermarkt ons in het voorjaar van 2016 ook weer in met hun actie. En dat, lieve lezers, werd wel een succes! Maar dat mooie verhaal is voor een volgende keer.

Hebben jullie een beetje groene vingers?

Liefs,

Anthony Roememermann

1 gedachte op “Gastblog ❤︎ Ons Moestuin Avontuur”

  1. Pingback: Gastblog ❤︎ De Prachtige werking van Brandnetel - Happylisz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *