Banner - Adoptie & Donaties

adoptie- en donatieprogramma

We zijn echte natuurliefhebbers en houden enorm van dieren. We kunnen erg genieten van een boswandeling of een uitje naar het strand. Het liefste met Gipsy (onze hond) erbij, want die vind het bos en vooral het strand en de zee ook helemaal geweldig. Ergens balen we dan wel altijd dat Sinchy (onze poes) niet mee kan. Maar inmiddels hebben we gras in de tuin, dus kunnen ook daar de huisdieren genieten van het zonnetje. Onze grote droom is dan ook een huis met genoeg buitenruimte om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn door middel van bijvoorbeeld een moestuin en met genoeg ruimte om natuurlijke flora en fauna te stimuleren.

De natuur en dierenwelzijn vinden we dus ook erg belangrijk. Om die redenen proberen we onze producten zoveel mogelijk te maken en verpakken met recyclebare en herbruikbare materialen en zijn de grondstoffen die we gebruiken niet getest op dieren. Maar we willen meer doen dan dat. Een deel van onze winst gebruiken we daarom om dieren (symbolisch) te adopteren en donaties te doen aan goede doelen. Binnenkort willen we ook beginnen met het (laten) planten van bomen en het ondersteunen van de bijen.

Op deze pagina geven we graag  wat meer inzicht in de doelen die we steunen en de adopties en donaties die we al gedaan hebben. Daarnaast houden we op deze pagina ook de vorderingen van de toekomstige adopties bij en laten we zien welke producten we gebruiken om deze adopties en donaties mogelijk te maken.

adopties van dieren

Melissa maakt orgonite hangers rondom het thema Spirit Animals. 10% van de winst hiervan gebruiken we om dieren (symbolisch) te adopteren.

hert

30%

pauw

19%

tijger

100%

planten van bomen en natuurbehoud

De natuur is belangrijk. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu bij het ontwikkelen en producten van onze producten en het uitzoeken van ons verpakkingsmateriaal. Zo is de vulling in onze verzenddozen bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar en de bubblewrap om de producten tijdens het transport te beschermen bestaat voor het grootste deel uit gerecyclede materialen.

Maar we willen meer doen voor de natuurlijk. Zo hebben we gras aangelegd in onze voor en achtertuin en bloemen geplant. Nu willen we ook bomen gaan (laten) planten. Om deze reden hebben we de ‘Let Yourself Grow’ productlijn ontwikkeld, maar er zijn meer producten die raakvlakken hebben met bomen en de natuur. Van al deze producten gebruiken we 10% van de winst voor het (laten) planten van bomen.

De Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april 2021) was het startshot voor dit donatieprogramma. We hopen op korte termijn onze eerste bomen te kunnen (laten) planten.

let yourself grow productlijn

crystal candles

trommelstenen

ondersteunen van bijen

Bijen zijn belangrijk in de natuur, maar worden helaas te vaak nog over het hoofd gezien. Ze zijn een essentieel onderdeel van onze biodiversiteit. Helaas hebben we geen ruimte om zelf een bijenkas te nemen en wonen we daar ook niet voor op de juiste plek. Wel hebben we gras aangelegd in de voor en achtertuin, bloemen geplant en een insectenhotel opgehangen om hopelijk toch wat bijen de ruimte te kunnen geven.

Met onze ‘Let Yourself Bloom’ productlijn ondersteunen we goede doelen die opkomen voor het behoud van de bij. 10% van de winst van deze producten doneren we dan ook aan doelen die opkomen voor het bijenbehoud.

De Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april 2021) was het startshot voor dit donatieprogramma. We hopen op korte termijn onze eerste bomen te kunnen (laten) planten.

let yourself bloom productlijn

world animal foundation

Momenteel hebben we de wolf, luiaard en elk symbolisch geadopteerd bij de World Animal Foundation. Zij zijn een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van de planeet en de dieren die er leven. De World Animal Foundation werkt samen met andere non-profitorganisaties die zich bezighouden met het behoud van de planeet en dierenkwesties. Dit doen ze doormiddel van openbaar onderwijs, onderzoeken, dierenredding, wetgeving, speciale evenementen en directe acties. Het is een complete vrijwilligersorganisatie die wereldwijd actief is. Ze beheren daarnaast een educatief centrum waar bezoekers meer kunnen leren over dieren en de aarde en runnen een dierenopvang voor honden en katten die speciale behoeften hebben of wachten op adoptie.

Lees hier meer over de World Animal Foundation.

stichting leeuw

We steunen ook Stichting Leeuw met een symbolische adoptie op jaarlijkse basis voor twee van hun leeuwen, namelijk Elsa en Cesar. Dit doen we sinds februari 2021. In maart 2022 maakten we, tijdens ons donateursbezoek aan de stichting, ook kennis met witte tijger Muba. Ze heeft zoveel indruk op ons gemaakt dat we besloten hebben ook haar symbolisch te adopteren.

De stichting is gevestigd op het terrein van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna (Noord-Holland). Ze bieden opvang aan grote roofkatten en beschikken over hun eigen binnen en buitenverblijven. Daarnaast maakt Stichting Leeuw gebruik van een jaagsimulator om de katachtige in de opvang te leren jagen. Hun doel is, waar mogelijk, de opgevangen dieren weer terug te plaatsen in hun land van herkomst. Omdat alle dieren die bij de stichting verblijven in gevangenschap zijn gehouden, kunnen ze niet overleven in het wild. Ze kennen bijvoorbeeld geen natuurlijke vijanden en hebben nooit zelf voor voedsel gezorgd. Wel is het mogelijk om de dieren terug te plaatsen in een omheind natuurpark in hun natuurlijk habitat, waar ze goed in de gaten worden gehouden. Uiteindelijk kan dan worden bekeken of eventuele jongen van de dieren wel in het wild kunnen worden teruggeplaatst. Stichting Leeuw werkt hiervoor samen met organisaties in Zuid-Afrika en Thailand. Daarnaast zetten ze zich in op het gebied van educatie, gedragsonderzoek en soortbehoud.

In april 2022 zijn Elsa en Cesar verhuisd naar hun nieuwe en grotere verblijf in Zuid-Afrika!

Lees hier meer over Stichting Leeuw. Hier vind je info over Elsa en Cesar. En op deze pagina lees je meer over Muba.

sos dolfijn

Stichting SOS Dolfijn is een natuurorganisatie gespecialiseerd in het verstrekken van noodhulp aan walvisachtigen. De organisatie biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen en dreigen te stranden. Met hun hulp kunnen uiteindelijk weer vele dieren teruggebracht worden naar de natuur. 

Naast advies en noodhulp richt de stichting zich op natuurbescherming door middel van onderzoek, educatie en maatschappelijke acties. Vanzelfsprekend speelt de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee hierbij een prominente rol.

Momenteel werkt de organisatie hard aan de realisatie van een nieuwe vestigingslocatie en een nieuwe opvangunit. We hebben een kleine bijdrage gedaan door voor ons beiden een bouwsteen te doneren. Als het centrum eenmaal af is willen we kijken of we de werkzaamheden van SOS Dolfijn verder kunnen helpen door bijvoorbeeld symbolische adopties te doen, net als bij stichting leeuw.

Lees hier meer over SOS Dolfijn.

0 ,-

Totaal gedoneerd.

0

Dieren geadopteerd.

0

Bomen geplant.

0

Bijen geholpen.

0

M² natuur aangelegd.

Winkelwagen
Scroll naar boven