Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Edelstenen voor de Planeet Mercurius

Mercurius is de kleinste planeet van ons zonnestelsel. Het is een zogenaamde ‘terrestrische’ planeet, wat betekent dat het een rotsachtige samenstelling heeft, vergelijkbaar met de aarde. Mercurius staat het dichtst bij de zon en heeft daardoor extreme temperaturen: overdag kan het heel heet worden, terwijl het ‘s nachts extreem afkoelt.

De planeet is vernoemd naar de Romeinse god Mercurius, die de boodschapper van de goden was en geassocieerd werd met communicatie, handel en reizen. Mercurius draait snel om zijn eigen as en heeft een excentrische baan, wat betekent dat de afstand tot de zon varieert. Hierdoor heeft het een ongebruikelijke rotatie: het draait drie keer om zijn as in de tijd dat het twee keer om de zon draait. Het oppervlak van Mercurius vertoont kraters, kliffen en uitgestrekte vlaktes, en het heeft een zeer dunne atmosfeer die voornamelijk uit zuurstof en natrium bestaat.

Mercurius heeft ook een belangrijke rol in astrologie en spiritualiteit, waar het wordt geassocieerd met communicatie, denken, en mentale processen. In de mythologie en astrologie wordt Mercurius vaak gezien als een snelle en dynamische energie die verband houdt met het vermogen om informatie over te brengen, te leren en te begrijpen.

Aventurijn - Groen
Bergkristal
Calciet - Blauw
Cerussiet
Chrysocolla
Fluoriet - Blauw
Fluoriet - Geel
Fluoriet - Groen
Fluoriet - Paars
Fuchsiet
Kyaniet
Lapis Lazuli
Toermalijnkwarts
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]