Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Fuchsiet

Uiterlijke kenmerken

Groen(achtig) van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans

Kernwoorden

Inzichtgevend • Onafhankelijkheid • Eigenwaarde • Interactie met mensen • Onvoorwaardelijke liefde • Natuurlijke balans

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Erg inzichtgevende steen. Versterkt je gevoel van onafhankelijkheid en eigenwaarde. Fuchsiet geeft veel inzicht in de manier waarop mensen met je omgaan en de manier waarop jijzelf met anderen mensen omgaat. Bevordert daarnaast een gezonde interactie met de mensen om je heen, zonder machtsverschillen of afhankelijkheid. Stimuleert onvoorwaardelijke liefde en het helpen van mensen zonder over je eigen grenzen heen te gaan. De steen kan je helpen bij het herstellen van je natuurlijke balans. Fysiek kent fuchsiet een positieve werking op de ruggengraat, het bloed, de spieren en de zenuwen.

Fuchsiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Fuchsiet ontstaat als een variant van het mineraal muscoviet, een lid van de mica-groep. Het wordt gevormd in metamorfe gesteenten, onder hoge druk en temperatuur. Tijdens dit proces kunnen bepaalde chemische elementen, zoals chroom, in het kristalrooster van muscoviet terechtkomen, wat resulteert in de groene kleur van fuchsiet. De precieze vorming van fuchsiet is complex en het ontstaan is afhankelijk van de geologische omstandigheden en het gesteente waarin het zich vormt.

Naamgeving

Fuchsiet is vernoemd naar de Duitse mineraloog en geoloog Johann Nepomuk von Fuchs, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de studie van mineralogie en gesteenten. De naam ‘fuchsiet’ is een afleiding van zijn achternaam.

Verzorging

Fuchsiet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om fuchsiet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, Rusland, India, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Hoewel fuchsiet niet zo algemeen voorkomt als sommige andere mineralen, zoals kwarts of veldspaat, zijn er nog steeds voldoende vindplaatsen over de hele wereld waar het wordt aangetroffen. De beschikbaarheid kan echter variëren afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de kristallen.

Eigenschappen

Samenstelling: K(Al,Cr)3Si3O10(OH)2
Hardheid: 2.5
Dichtheid: 2.8 – 2.9

Passend bij Fuchsiet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]