Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Botswana Agaat

Uiterlijke kenmerken

Bruin, grijs, blauw, oranje of roze met wit van kleur, is doorschijnend tot opaak met een glasachtige glans en heeft vaak een kenmerkend (gevlamd) patroon van lijnen en strepen.

Kernwoorden

Aardend • Stabiliserend • Rust • Beschermend • Probleemoplossend

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Botswana agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. Bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei en logisch en rationeel denken. De steen maakt daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband te zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit. Het is een troostende steen die erg geschikt is voor gevoelige mensen en kinderen. Fysiek heeft deze agaat een positieve invloed op de bloedsomloop en de huid. Hij wordt vaak gebruikt in edelsteentherapie en voor decoratieve doeleinden zoals het maken van sieraden.

Botswana agaat is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

De steen ontstaat in Afrikaanse vulkanen, de vroegste sporen van Botswana agaat leiden meer dan 187 miljoen jaar terug. De stollingstenen begonnen als vulkanische stroom. Deze stroom was echter niet afkomstig van bergachtige vulkanen, maar sijpelde door de breuken en scheuren om chalcedoonkristallen af te zetten op de benedengrond.

Het typische streperige patroon van de Botswana agaat dank zijn ontstaan aan de lavagolven die miljoenen jaren langzaam overstroomde op agaatsteen, daarmee lagen kwarts en silica afzettend op het gesteende. Onder het gewicht, de druk en de extreme hitte vormde zich agaataders in verschillende lagen, waardoor het typerende en unieke bandenpatroon ontstaat. Botswana agaat wordt ook wel eens beschouwd als superieur, door de bijna perfecte strepen die het vertoond in combinatie met het beperkte aanbod.

Naamgeving

De steen dankt zijn naam aan zijn oorsprong; Botswana agaat wordt namelijk gedolven in het Bobonong district in Botswana, Afrika.

Verzorging

Het is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat Botswana agaat poreus kan zijn, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums. Het is het beste om het dragen van de edelsteen te vermijden tijdens het werken met deze stoffen.

Vindplaats

Botswana in het zuiden van Afrika.

Beschikbaarheid

Botswana agaat is relatief zeldzaam, vooral in vergelijking met andere soorten agaat. Dit komt omdat het slechts op enkele locaties in Botswana wordt gevonden, met name in de Mookane en Kasane regio’s.

De beschikbaarheid kan ook worden beïnvloed door factoren zoals mijnbouwbeperkingen, milieuvoorschriften en economische omstandigheden. Sommige kwaliteiten van Botswana agaat, zoals de hoogste kwaliteit met de meest intense kleuren en patronen, kunnen ook zeldzamer zijn en daardoor hogere prijzen hebben op de markt voor edelstenen en mineralen.

Over het algemeen is deze edelsteen dus niet heel gemakkelijk te vinden, maar het is ook niet onmogelijk om te verkrijgen. Het is echter wel belangrijk om de authenticiteit van de steen te controleren en te kopen van een betrouwbare bron.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 6 – 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Botswana Agaat

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Planeet
Neptunes
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]