Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Unakiet

Uiterlijke kenmerken

Een gespikkeld of gevlekt uiterlijk met kleurtinten van (donker)groen en rood(bruin). Is opaak met een glasachtige tot zijdeachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Beschermend • Genezing • Herstel • Kalmerend • Inzichtgevend • Geestelijke groei

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Unakiet kent een aardende, inzichtgevende en kalmerende werking. De steen geeft inzichten in blokkades en de oorzaak van problemen. Op die manier kunnen beperkende gedrag en denkpatronen worden doorbroken en stimuleert het geestelijke groei. Neemt ook elektromagnetische stralingen op als deze in de buurt van apparatuur geplaatst wordt. Fysiek stimuleert unkaniet lichamelijk herstel na ziekte en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Kent daarnaast ook een positieve invloed op de geslachtsorganen, gewichtstoename en de haargroei.

Unakiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Unakiet is een vorm van graniet met epidoot, veldspaat en kwarts als bestanddelen en ontstaat door een metamorf proces, waarbij bestaande gesteenten onder hoge druk en temperatuur worden omgevormd. Het vormingsproces begint meestal met de aanwezigheid van veldspaatgesteenten, zoals graniet of pegmatiet, en groene epidoot. Door langdurige metamorfose, vaak als gevolg van diep begraven zijn onder de aardkorst, reageren de mineralen met elkaar en vormen ze unakiet.

De typische groene kleur van unakiet wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van epidoot, terwijl de rode, roze of bruine vlekken vaak afkomstig zijn van veldspaat, meestal orthoklaas of microklien. Het eindresultaat is een prachtig gesteente met een unieke kleurencombinatie van groen en roze of bruin. Unakiet wordt vaak aangetroffen in gebergten met een complexe geologische geschiedenis, waar metamorfe processen hebben plaatsgevonden.

Naamgeving

De naam is afgeleid van het Unakagebergte in de Verenigde Staten, waar dit gesteente voor het eerst werd ontdekt. Het Unakagebergte ligt in de staat North Carolina.

Verzorging

Unakiet is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Unakiet kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Unakiet wordt wereldwijd gevonden op verschillende locaties. Enkele bekende vindplaatsen zijn de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Afrika, Brazilië, China, Duitsland en Australië.

Beschikbaarheid

Unakiet is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Unakiet kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: n{Ca2(Al2Fe3+)[Si2O7][SiO4]O(OH)} p{K(AlSi3O8)}
Hardheid: 6 – 7
Dichtheid: 2.8 – 3.2

Passend bij Unakiet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]