Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Angeliet

Uiterlijke kenmerken

Karakteristieke blauwe kleur die kan variëren van lichtblauw tot blauwgroen, soms met witte vlekken of aderen. Het mineraal heeft een glasachtige tot zijdeachtige glans

Kernwoorden

Kalmerend • Innerlijke vrede • Eerlijkheid • Astraal reizen • Communicatie met Engelen

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Angeliet kent een zeer hoge vibratie die onze keel-, derde oog- en kruinchakra’s activeert en op één lijn brengt. De steen helpt je om af te stemmen op hogere frequenties, wat helpt bij het verbinden met (berscherm)engelen en spirituele gidsen. Werkt kalmerend en beschermend en geeft een gevoel van verbondenheid, empathie, mededogen en innerlijke vrede. De steen kan ook een kalmerende werking brengen bij heftige emoties en (zware) psychische belasting en helpt je bij het eerlijk zijn, het uiten van je gevoelens en het accepteren van veranderingen.

Door zijn hoge vibratie is angeliet erg geschikt voor astraal reizen, spirituele ervaringen en het communiceren met de engelen, maar het zorgt tevens voor een goede aarding. Fysiek kent het een positieve werking op de nieren, de waterhuishouding, maar ook vochtophoping en oedeem. De steen werkt verder verkoelend en kan helpen bij ontstekingen. 

Angeliet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

Meestal ontstaat angeliet door de oxidatie van sulfide-ertsen, zoals lood, zink en koper. Dit proces vindt plaats in aanwezigheid van calciumcarbonaat en water, wat resulteert in de vorming van calciumsulfaat en waterstofgas. Als de omstandigheden gunstig zijn, kan het calciumsulfaat kristalliseren en angeliet vormen.

Angeliet kan ook gevormd worden door de verdamping van water uit een oplossing die rijk is aan calciumsulfaat. Dit proces vindt vaak plaats in droge en hete omgevingen, zoals woestijnen, waar water snel verdampt en de mineralen zich ophopen.

In sommige gevallen kan het gevormd worden door de metamorfose van anhydriet, een ander mineraal dat bestaat uit calciumsulfaat. Dit kan optreden bij hoge temperaturen en compressie, waardoor het mineraal wordt omgezet in angeliet.

Over het algemeen ontstaat de edelsteen dus uit de interactie van calciumsulfaat en water, onder invloed van verschillende factoren zoals oxidatie, verdamping en metamorfose.

Naamgeving

Angeliet dankt zijn naam aan de engelen; vanwege de spirituele eigenschappen die aan dit mineraal worden toegeschreven. De naam ‘angeliet’ is afgeleid van het Griekse woord ‘angelos’, wat ‘boodschapper’ betekent, en verwijst naar de overtuiging dat dit mineraal kan helpen bij communicatie met hogere spirituele entiteiten. De blauwe kleur wordt ook vaak geassocieerd met de hemel en de spirituele wereld, wat bijdraagt aan de mystieke connotaties van dit mineraal.

Verzorging

Angeliet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om de edelsteen voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Angeliet wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Mexico, Peru, Duitsland, Polen, Libië en Egypte.

Beschikbaarheid

Het is geen overvloedig mineraal. Het wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Mexico, Peru, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten. Angeliet-afzettingen zijn echter over het algemeen klein en verspreid, waardoor de beschikbaarheid ervan beperkt kan zijn. Bovendien kan de kwaliteit van de angeliet variëren afhankelijk van de vindplaats en de omstandigheden van de vorming. Goed gevormde en heldere kristallen van angeliet zijn bijvoorbeeld zeldzamer dan ruwe stukken of stukken met onzuiverheden. Het is altijd belangrijk om de authenticiteit van de steen te controleren en te kopen van een betrouwbare bron.

Eigenschappen

Samenstelling: CaSO4
Hardheid: 3 – 3.5
Dichtheid: 2.8 – 3

Passend bij Angeliet

Chakra's
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Uranus
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]