Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Waveliet

Uiterlijke kenmerken

Is kleurloos, blauw, bruin of groen van kleur en heeft een parel- tot glasglans. Groeit, vaak in de vorm van een ster- of zonachtig patroon, op grijs moedergesteente.

Kernwoorden

Liefde • Vrede • Waarheid • Mededogen • Intuïtie

Mate van zeldzaamheid

Schaars.

Werkingen

Waveliet is een steen van liefde, vrede, intuïtie, waarheid en mededogen. Het brengt een zachtere kant van je naar boven die je misschien niet altijd aan de wereld laat zien. Stimuleert je medeleven te voelen met de mensen om je heen en brengt het goede in de mens naar boven, zodat er verbinding kan ontstaat door middel van liefde. Waveliet werkt daarnaast bevorderend voor de intuïtie en helpt bij het naar boven brengen en het accepteren van emoties en gevoelens. Waveliet heeft een sterke connectie met het hartchakra en mediteren met de steen kan je helpen om blokkades makkelijker naar boven te brengen.

Waveliet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Ontstaan

Waveliet ontstaat als gevolg van hydrothermale processen in moedergesteenten, waarbij opgeloste mineralen reageren met het gesteente en kristalliseren naarmate de hydrothermale oplossingen afkoelen. De chemische reacties tussen de mineralen in het gesteente en de oplossingen leiden tot de vorming van wavelietkristallen, die zich kunnen uitbreiden en groeien in scheuren en holtes van het gesteente. De specifieke omstandigheden van temperatuur, druk, chemische samenstelling en de aanwezigheid van water zijn allemaal factoren die bijdragen aan het ontstaan van waveliet. Het resulterende mineraal kan variëren in kleur, grootte en kristalstructuur, afhankelijk van deze omstandigheden.

Naamgeving

Waveliet is vernoemd naar de Amerikaanse mineraloog William Wavel, die in de 19e eeuw een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de studie en classificatie van mineralen. Wordt daarom ook wel geschreven als ‘wavelliet’, met een dubbele ‘l’.

Verzorging

Waveliet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om waveliet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

De meest bekende vindplaats is het Ouachita-gebergte in Mount Ida, Arkansas. Andere vindplaatsen zijn het Verenigd Koninkrijk, Bolivia, Duitsland, Japan en Australië.

Beschikbaarheid

Waveliet is over het algemeen als zeldzaam te beschouwen. Het is een mineraal dat niet zo vaak voorkomt en wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn mooie kleur en kristalstructuur. Waveliet wordt meestal aangetroffen in pegmatieten, diep in de aardkorst, en komt voor in enkele specifieke mijngebieden wereldwijd.

Eigenschappen

Samenstelling: Al3(PO4)2(OH, F)3 •5H2O
Hardheid: 3.5 – 4
Dichtheid: 2.3

Passend bij Waveliet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Venus
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]