Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Golden Healer - Limonietkwarts

Uiterlijke kenmerken

Een heldere kwarts met een natuurlijke goudgele laag en een glasachtige glans.

Kernwoorden

Geweldige healing steen • Zachte werking • Balans in chakra’s • Innerlijke rust en vertrouwen • Welzijn en vrede

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Deze edelsteen is een van de beste healing stenen, het heelt namelijk op zachte wijze en brengt alle chakra’s in balans. De steen werkt daarnaast reinigend en bevordert de doorstroming van energie en ruimt hierbij blokkades op. Golden Healer bevordert innerlijke rust en vertrouwen en geeft een gevoel van welzijn en vrede. Kan ook helpen om jezelf, je situatie en de wereld makkelijker te accepteren. Fysiek werkt golden healer zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

Golden Healer is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Golden healer is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Het kristal is een verbinding tussen silicium en zuurstof en ontstaat vooral in ondergrondse gangenstelsels onder hoge hitte van bijvoorbeeld geleidelijk afkoelend magma of in heet ondergronds water.

Golden Healer ontstaat wanneer natuurlijk voorkomende bergkristalclusters in contact komen met geel ijzeroxide, ook wel limoniet genoemd. Deze infusie creëert de gouden of gele kleur in het kristal. Dit proces kan optreden tijdens de vormingsfase van de kwarts, waarbij het ijzeroxide in het omringende gesteente wordt opgenomen. Het resultaat is een unieke combinatie van bergkristal en ijzeroxide, die samen de golden healer vormen.

Naamgeving

De naam ‘golden healer’ komt van de gouden kleur die aanwezig is in dit kristal. Deze kleur wordt geassocieerd met helende energie en krachtige genezende eigenschappen.

Een andere naam is ‘limonietkwarts’ vernoemd naar de insluitsels van limoniet, of geel ijzeroxide, in de kwarts. De term ‘limoniet’ is afgeleid van het Griekse woord ‘leimōn’, wat ‘geel’ betekent.

Verzorging

Golden Healer is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Golden Healer kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Voornamelijk te vinden in Brazilië, maar ook in andere delen van de wereld zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië, en Madagaskar.

Beschikbaarheid

Golden Healer kwarts is relatief zeldzaam in vergelijking met andere soorten kwarts. Het is niet zo wijdverspreid en gemakkelijk verkrijgbaar als bijvoorbeeld heldere kwarts of rozekwarts. Vanwege zijn unieke gouden kleur en helende eigenschappen wordt Golden Healer echter steeds populairder en wordt het vaak gezocht door mensen die werken met kristallen en energetische geneeskunde.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Golden Healer

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]