Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Bloemagaat - Flower Agaat

Uiterlijke kenmerken

Redelijk doorzichtige variant van agaat met een bloemachtige tekening. De steen kent een roze-achtige kleur met een wasglans.

Kernwoorden

Groei • Ontwikkeling • Passie • Motivatie • Vrouwelijke energie

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Bloemagaat kent een zachte en voedende spirituele energie. Het is bij uitstek een goede steen voor het stimuleren van groei, bloemagaat wil je er namelijk aan herinneren dat elke groei ontstaat vanuit iets kleins, zoals het zaadje van de bloem, maar uit kan groeien tot een prachtig potentieel. De steen stimuleert de ontwikkeling, geeft motivatie en zorgt voor passie. De energie van de steen is erg vrouwelijk en resoneert erg met het hart en je persoonlijke kern, waardoor bloemagaat je kan helpen bij het ontdekken van je diepere (traumatische) pijnen.

Bloemagaat is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

Agaat vormt zich in gesteentes met scheuren, blazen of spleten, of in sedimentgesteenten of afzettingsgesteenten. De holtes raken geheel of gedeeltelijk gevuld met siliciumhoudend materiaal dat zich in regelmatige lagen op de wanden afgezet, hieruit groeien de kristallen. Het typerende bloemachtige patroon van bloemagaat ontstaan door de aanwezigheid van insluitsels van chalcedoon, carneool of bergkristal. Bloemagaat is een vrij recente vondst (2018) uit Madagaskar en is momenteel alleen nog in grote gekristalliseerde massa’s aangetroffen.

Naamgeving

Niet geheel onverwachts dankt de bloemagaat zijn naam aan de bloemachtige, vaak witte, insluitsels. De edelsteen wordt ook wel eens flower agaat, kersenbloesem agaat of Sakura agaat genoemd.

Verzorging

Bloemagaat is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat bloemagaat poreus kan zijn, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Brazilië, India, Madagaskar, Mexico, Namibië en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Bloemagaat is niet per se zeldzaam, maar het is ook niet heel algemeen verkrijgbaar. Het is een vrij specifieke variant van agaat die voornamelijk wordt gevonden in bepaalde regio’s, zoals Indonesië en Brazilië.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Bloemagaat

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Venus
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]