Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Opaliet

Uiterlijke kenmerken

Kent een melkachtige of parelmoerachtige glans met een regenboogachtige kleurschittering. Is over het algemeen erg doorzichtig en doorschijnend. 

Kernwoorden

Verlichting • Helder hoofd • Opbeurend • Fijne zachte energie

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Opaliet brengt verlichting, maakt het hoofd helder en werkt opbeurend. Het kan je letterlijk en figuurlijk lucht en ademruimte geven. Zorgt voor goede aarding tijdens meditatieve toestanden. De steen kent over het algemeen een fijne, warme en zachte energie en trekt vaak veel bekijks bij kinderen. Fysiek kan opaliet verwarmend werken en ontspant het en maakt het de spieren soepel. De steen kent ook een positieve werking op de longen.

Opaliet is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Opaliet is gemaakt door de mens, het is een synthetisch glas dat is gemaakt om op opaal te lijken. Het is daarom belangrijk op te merken dat opaliet niet wordt beschouwd als een natuurlijke edelsteen, maar eerder als een kunstmatig gecreëerd materiaal dat vaak wordt gebruikt in sieraden en decoratieve objecten. Opaliet moet daarom ook niet verward worden met opaal.

Naamgeving

Opaliet dankt zijn naam aan zijn gelijkenis met opaal, een natuurlijke edelsteen met een kenmerkende kleurschittering, ook wel bekend als ‘opalescentie’. Hoewel opaliet een synthetisch materiaal is, vertoont het vergelijkbare visuele eigenschappen als opaal, zoals een melkachtige of parelmoerachtige glans met een regenboogachtige kleurschittering.

Verzorging

Opaliet kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Wereldwijd.

Beschikbaarheid

Omdat opaliet geen natuurlijke edelsteen is, is het goed verkrijgbaar. Wordt over het algemeen gebruikt in sieraden en is vaak te koop als trommelsteen of in dieren of engelenfiguurtjes en als hanger in verschillende vormen.

Opaliet is over het algemeen goed verkrijgbaar. Natuurlijke opaal is echter een stuk zeldzamer. Het kan nuttig zijn om opaliet te leren herkennen, omdat, net als met citrien en citrienkwarts, makkelijk verwarring kan ontstaan. Daarom is het altijd verstandig om de authenticiteit van de steen te controleren en te kopen van een betrouwbare bron. 

Eigenschappen

Samenstelling: Opaliet heeft geen specifieke chemische formule zoals natuurlijke mineralen dat hebben.
Hardheid: 5.5 – 6.5
Dichtheid: 1.9 – 2.3

Passend bij Opaliet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Mars
Planeet
Jupiter
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]