Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Serpentijn - New Jade

Uiterlijke kenmerken

Een zachtgroene tot groengele variant van serpentijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans.

Kernwoorden

Balans • Kalmerend • Innerlijke rust • Evenwicht • Reinigend • Ontgiftend • Pijnstillend

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Serpentijn brengt lichamelijke en geestelijke balans en helpt negatieve energie en stralingen afweren. Serpentijn kent een kalmerende werking bij spanningen en nervositeit en brengt innerlijke rust. Het is een goede steen die evenwicht kan brengen bij conflicten en kan helpen bij het sluiten van compromissen. Op spiritueel vlak kan het helpen bij spirituele vermogens en is het een zeer geschikte steen voor ondersteuningen bij meditaties. Fysiek werkt serpentijn ontgiftend en reinigend en kent het een positieve werking op de maagd, darmen en de nieren.

Serpentijn is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Serpentijn ontstaat door het metamorfe proces, waarbij het oorspronkelijke gesteente, meestal een magnesiumrijke gesteente zoals peridotiet, wordt onderworpen aan hoge druk en temperaturen in de aardkorst. Dit proces zorgt ervoor dat het magnesiumhoudende gesteente wordt omgezet in serpentijn. De aanwezigheid van water speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het zorgt voor chemische reacties die leiden tot de vorming van het mineraal serpentijn. Het water kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals zeewater, grondwater of water dat vrijkomt uit andere gesteenten tijdens het metamorfe proces

Naamgeving

Serpentijn dankt zijn naam aan het Latijnse woord ‘serpens’, wat ‘slang’ betekent. De naam is gegeven vanwege het vaak gladde en glanzende uiterlijk van het gesteente, dat doet denken aan de huid van een slang. Bovendien komt serpentijn vaak voor in groene tinten, vergelijkbaar met de kleuren van sommige slangen.

Wordt ook wel eens New Jade of China Jade genoemd, maar het is een serpentijn variant en dus geen echte jade, ondanks zijn naam.

Verzorging

Serpentijn kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig kan zijn voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om serpentijn voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Serpentijn wordt vaak aangetroffen in gebieden waar zich metamorfe gesteenten bevinden, zoals bergketens en gebergtes. Enkele bekende vindplaatsen zijn onder andere Griekenland, Italië, de Verenigde Staten, Rusland, China, Canada, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Beschikbaarheid

Serpentijn is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Serpentijn kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Daarnaast is serpentijn, door zijn relatieve zachtheid goed bewerkbaar, waardoor het mogelijk is om het in verschillende vormen en figuren te snijden of te polijsten. Deze eigenschappen maken het populair voor het maken van beeldhouwwerken, sieraden en andere decoratieve objecten.

Eigenschappen

Samenstelling: (Mg, Fe, Ni, Mn, Al, Zn)3[Si2O5](OH)4
Hardheid: 3 – 6
Dichtheid: 2.5

Passend bij Serpentijn

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]