Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Lavendelkwarts

Uiterlijke kenmerken

Lavendelkwarts is een combinatie tussen rozenkwarts en amethist, heeft een roze tot paarse kleur en een glasachtige glans. 

Kernwoorden

Innerlijke Rust • Intuïtie • Spirituele Groei • Liefde

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Het is een zeer spirituele en liefdevolle steen die je met zijn zachte energie emotionele rust brengt. Lavendelkwarts helpt je bij het ontvangen van liefde en geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Maakt je positiever en activeert een gezonde energiestroom in het lichaam. De steen kan bijdragen aan je paranormale gaves, je helpen bij het verhogen van je intuïtie en je ondersteunen bij meditaties. Het heeft een fijne connectie met het kruinchakra en kan daarmee helpen om de energetische verbinding met het hogere zelf en het goddelijke te versterken en om in harmonie te komen met de energieën van het universum.

Lavendelkwarts is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Lavendelkwarts is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Het kristal is een verbinding tussen silicium en zuurstof. De vorming van lavendelkwarts begint met de neerslag van silicaatoplossingen in holtes en scheuren in gesteenten. Over het algemeen wordt het gevormd in geologische formaties zoals pegmatieten, hydrothermale aders en sedimentaire gesteenten. Deze oplossingen bevatten kleine hoeveelheden ijzer, aluminium en lithium die verantwoordelijk zijn voor de paarse kleur. Deze elementen reageren met het kwarts tijdens de groei en geven het mineraal de karakteristieke tint.

Naamgeving

Lavendelkwarts dankt zijn naam aan de kenmerkende roze tot paarse kleur die doet denken aan de kleuren van lavendel.

Verzorging

Lavendelkwarts is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Het kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Lavendelkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Vindplaats

Wordt voornamelijk gevonden in Madagaskar, waar het in grote hoeveelheden voorkomt. Andere vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, Uruguay, India en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Lavendelkwarts is relatief weinig voorkomend en kan niet overal ter wereld worden gevonden. Ook de kwaliteit en grootte van de kristallen is van belang voor het bepalen van de waarde. 

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Lavendelkwarts

Chakra's
Chakra
Hart
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Spirit
Planeten
Planeet
Uranus
Planeet
Neptunes
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]