Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Carneool

Uiterlijke kenmerken

Bruinrode tot oranjerode chalcedoonsoort, is doorschijnend tot ondoorzichtig met een matte tot zijdeglans.

Kernwoorden

Energie • Activeren • Vitaliseren • Vrouwelijke Energie • Levenscyclus • Aardend 

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend, geeft daarnaast zelfvertrouwen en heeft een positief effect op depressies en verwarring. Het maakt erg standvastig en behulpzaam, trekt succes aan en helpt je bij het oplossen van problemen. Zorgt ook voor beter contact met de vrouwelijke energie, bevordert de opname van vitamines, voedingstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. De steen laat je de cyclus van het leven te accepteren, heft de angst voor de dood op en helpt bij het maken van positieve levenskeuzes. helpt je ook meer vertrouwen in jezelf en je waarnemingen te hebben.

Carneool is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Carneool is een roodbruin tot oranjeachtig chalcedoon (een variëteit van kwarts) dat voornamelijk bestaat uit microkristallijne kwarts. Het ontstaat doorgaans in gesteente, waarbij siliciumdioxide-rijke lagen worden blootgesteld aan lage druk en hoge temperaturen gedurende een lange periode. Deze processen veroorzaken een omzetting van de siliciumdioxide in carneool.

Het kan ook worden gevormd in hydrothermale aders en kan worden aangetroffen in sedimentaire en metamorfe gesteenten. Het mineraal wordt vaak geassocieerd met siliciumrijke sedimentaire gesteenten zoals kiezelhoudende zandsteen, chert, en agaat.

Naamgeving

Vernoemd naar het Latijnse woord “carneus”, wat “vleeskleurig” betekent. Dit komt omdat de steen vaak een warme, roodachtige kleur heeft die doet denken aan de kleur van vlees. Een oude Nederlandse naam voor de edelsteen is Kornalijn.

Verzorging

Het is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat carneool een poreuze steen is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Wordt op veel plaatsen over de hele wereld gevonden, waaronder Brazilië, India, Madagaskar, Uruguay en de Verenigde Staten. In Europa wordt carneool ook gevonden in Tsjechië en Duitsland.

Beschikbaarheid

Carneool is relatief algemeen beschikbaar en wordt gevonden in veel delen van de wereld. Het is echter wel zo dat sommige variëteiten zeldzamer en daardoor kostbaarder zijn dan andere.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 6 – 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Carneool

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Mars
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]