Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Rode Jaspis

Uiterlijke kenmerken

Een onpure kwarts variant, is opaak en kan verschillende streepachtige patronen vertonen. Is dieprood tot bruinrood van kleur en kent meestal een matte tot zijdeachtige glans.

Kernwoorden

Aardend • Stimulerend • Actie ondernemen • Moed • Wilskracht • Daadkracht

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Werkt aardend en beschermend, zet je flink met beiden benen op de grond. Helpt je bij het waarmaken van je doelen en het omzetten van ideeën naar acties. De steen maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en moedig. Verminderd angst voor conflicten en maakt je weerbaar en assertief. Maar maakt ook oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Absorbeert daarnaast negatieve energie en beschermt tegen straling en negatieve invloeden. Rode jaspis helpt je ook om in je eigen kracht te staan en heeft een positieve werking op het bloed, de lever en de stofwisseling.

Rode jaspis is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Ontstaan

Jaspis groeit als gevolg van hydrothermale processen en vulkanische activiteit. Het begint met vloeibare silicaatoplossingen die in scheuren en holtes van gesteente doordringen. Deze oplossingen bevatten silica (SiO2) en andere mineralen in opgeloste vorm.

Als de oplossing afkoelt, begint de silica te kristalliseren en te groeien rond nucleatiepunten, zoals kleine kristallen of organisch materiaal. Dit proces wordt epitaxiale groei genoemd, waarbij de nieuwe kristallen dezelfde oriëntatie en structuur aannemen als het oorspronkelijke kristal.

Tijdens het groeiproces kunnen andere mineralen en pigmenten in de silicaatoplossing worden opgenomen, wat resulteert in de verschillende kleuren en patronen die we zien in verschillende soorten jaspis. Deze mineralen en pigmenten kunnen onder andere ijzeroxiden, mangaanoxiden en sporen van andere elementen zijn, zoals hematiet, welke bijdragen aan de kenmerkende kleur van rode jaspis.

De groei van jaspis is een langzaam proces dat vele jaren kan duren. Het resulteert uiteindelijk in compacte, dichte en vaak gestreepte of gevlekte stenen die variëren in kleur, textuur en patroon, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en mineralen die aanwezig waren tijdens de groei.

Naamgeving

De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘iaspis’ of het Oud-Hebreeuwse woord ‘yashpheh’, wat ‘gevlekte steen’ betekent. Deze naam verwijst naar de kenmerkende patronen en vlekken die vaak voorkomen in jaspis. ‘Rood’ verwijst naar de kleur van deze soort jaspis.

Verzorging

Jaspis is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Jaspis kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland en Zuid-Afrika

Beschikbaarheid

Rode jaspis is veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Het kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte. Kristallen van uitzonderlijk grote omvang kunnen bijvoorbeeld wel kostbaarder zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 6.5 – 7
Dichtheid: 2.5 – 2.9

Passend bij Rode Jaspis

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]