Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Roze Maansteen

Uiterlijke kenmerken

Is zalmroze tot oranjeroze van kleur. De steen kent een parelmoerglans.

Kernwoorden

Creativiteit • Eigenwaarde • Vrouwelijkheid • Vruchtbaarheid • Natuur • Intuïtie en Zelfinzicht • Spiritualiteit

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke, het is de daarom de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. Roze maansteen maakt creatief, helpt je jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De steen kent een liefdevolle en troostende energie die kalmerend kan werken bij angst en boosheid. Fysiek helpt roze maansteen bij problemen aan het spijsverteringsstelsel en bij klachten die verband houden met de overgang en de menstruatie.

Maansteen is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Maansteen is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn glans en mysterieuze uitstraling. Het ontstaat voornamelijk als gevolg van het kristallisatieproces van het mineraal veldspaat, meer specifiek de variëteiten orthoklaas en albiet.

Maansteen ontstaat meestal in stollingsgesteenten, zoals graniet en pegmatiet, waarbij de veldspaatkristallen langzaam groeien in een magmatische omgeving. Tijdens het afkoelen van het magma vormen zich de veldspaatkristallen, waarvan sommige een specifieke gelaagde structuur hebben. Tijdens het afkoelingsproces worden bepaalde elementen, zoals kalium en aluminium, gevangen in het gesteente en vormen ze de kenmerkende roze kleur.

De gelaagde structuur van maansteen wordt gevormd door intergroeiing van orthoklaas en albiet, twee verschillende mineralen met verschillende brekingsindices. Deze lagen zorgen voor het fenomeen van adularescentie, wat resulteert in het kenmerkende blauwachtige lichtspel dat bekend staat als de maanschijn.

Naamgeving

Maansteen dankt zijn naam aan zijn bijzondere schittering en uitstraling, die doet denken aan het zachte licht van de maan. De glans van maansteen vertoont een fenomeen dat bekend staat als adularescentie, waarbij het licht op een speciale manier wordt verstrooid door de inwendige structuren van de steen. Dit geeft een zwevend, maanachtig effect aan het oppervlak van de steen, vandaar de naam maansteen.

‘Roze’ verwijst in dit geval naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Roze maansteen kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om roze maansteen voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn India, Sri Lanka, Madagaskar, Myanmar (Birma), Brazilië, Australië en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Roze maansteen wordt over het algemeen beschouwd als een relatief zeldzame edelsteen. Hoewel het op verschillende plaatsen ter wereld kan worden gevonden, is de kwaliteit en beschikbaarheid vaak beperkt. Dit draagt bij aan de zeldzaamheid en waarde van roze maansteen.

Eigenschappen

Samenstelling: [K][AlSi3O8)]
Hardheid: 6 – 6.5
Dichtheid: 2.6

Passend bij Roze Maansteen

Chakra's
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Water
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]