Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Groene Fluoriet

Uiterlijke kenmerken

De steen is zachtgroen tot blauwgroen van kleur en is doorzichtig met een glasachtige glans.

Kernwoorden

Zelfvertrouwen • Structuur • Concentratie • Vrije geest • Hart

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Een steen die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft namelijk inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens. Fluoriet bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met de kennis die al aanwezig is. Groene fluoriet kent met name een inwerking op het hart en bevordert de intuïtie, emotionele balans en het evenwicht tussen gevoel en verstand. Absorbeert en beschermt daarnaast tegen negatieve energie, reinigt elektromagnetische straling en heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen en reuma. De steen is goed voor de botten, de maag en de tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen.

Groene fluoriet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Fluoriet ontstaat meestal als gevolg van hydrothermale processen, waarbij warme vloeistoffen met mineralen door scheuren en breuken in de aardkorst bewegen. Deze vloeistoffen bevatten vaak opgeloste mineralen en kunnen chemische reacties aangaan met het omringende gesteente. Tijdens deze processen kunnen fluorietkristallen groeien, waarbij de aanwezigheid van fluor en andere elementen de specifieke kleur en kenmerken van de fluoriet bepalen. Daarnaast kan fluoriet ook ontstaan als gevolg van sedimentaire processen, waarbij het gevormd wordt door de accumulatie en consolidatie van sedimenten die rijk zijn aan fluorhoudende materialen. De exacte omstandigheden en samenstelling die nodig zijn voor de vorming van fluoriet kunnen variëren, wat resulteert in verschillende kleuren en variëteiten van het mineraal. Het komt vaak in aders voor samen met bariet, kwarts en calciet. 

Naamgeving

Fluoriet is vernoemd naar het Latijnse woord ‘fluere’, wat ‘stromen’ betekent. Dit heeft te maken met het feit dat fluoriet vaak wordt gevonden in gesteenteaders waarin mineralenrijke vloeistoffen hebben gestroomd.

De term ‘fluorescentie’ is op zijn beurt weer afgeleid van het mineraal fluoriet, dat bekendstaat om zijn opvallende en vaak levendige kleuren wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht.

Verzorging

Fluoriet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om fluoriet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Tevens kan fluoriet verkleuren bij blootstelling aan (fel) zonlicht.

Vindplaats

Enkele bekende vindplaatsen zijn China, Mexico, Spanje, Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Namibië

Beschikbaarheid

Groene fluoriet kan als veelvoorkomend worden beschouwd. Het is een van de meest gebruikelijkere kleuren van fluoriet en komt bijvoorbeeld vaker voor dan paarse of blauwe fluoriet. Wel kan de kwaliteit en de grootte van de kristalen per vindplaats verschillen, wat weer invloed heeft op de prijs.

Eigenschappen

Samenstelling: CaF2
Hardheid: 4
Dichtheid: 3.2

Passend bij Groene Fluoriet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Mercurius
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]