Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Citrienkwarts - Gebrande Amethist

Uiterlijke kenmerken

Geel tot wit van kleur en transparant tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Kernwoorden

Levensvreugde • Zelfvertrouwen • Blijdschap • Geluk • Succes • Zelfexpressie

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Citrienkwarts is een zonnige en warme steen. Bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. De steen geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo (winter)depressies, angsten, fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert om dit tevens met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie. Beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Fysiek zorgt de steen ook voor energie. Stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en de darmen.

Citrienkwarts is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Citrienkwarts ontstaat door het verhitten van amethist, de steen moet daarom niet verward worden met citrien.

Naamgeving

De naam ‘citrien’ is afgeleid van het Franse woord ‘citron’, wat ‘citroen’ betekent, vanwege de gelijkenis in kleur met de vrucht. ‘Kwarts’ wordt toegevoegd om aan te geven dat het om gebrande amethist gaat en niet om de natuurlijke variant van citrien.

Verzorging

Het is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Onder invloed van (fel) zonlicht kan citrienkwarts verkleuren.

Vindplaats

Amethist (welke wordt gebruikt om citrienkwarts te crëeren) wordt onder andere gevonden in Bolivia, Botswana, Brazilië, China, India, Madagaskar, Mexico, Sri Lanka, Tanzania, Uruguay, Verenigde Staten & Verenigd Koninkrijk.

Beschikbaarheid

Is over het algemeen goed verkrijgbaar. Natuurlijke citrien is echter een stuk zeldzamer. Helaas wordt veel gebrande amethist om deze reden ook aangeboden als citrien. Daarom is het altijd verstandig om de authenticiteit van de steen te controleren en te kopen van een betrouwbare bron. Citrienkwarts is over het algemeen donkerder van kleur met meer zichtbare witte kwartsdelen, terwijl natuurlijke citrien juist lichter tot bijna kleurloos lijkt en vaak pas in (zon)licht zijn gelige ondertoon laat zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Citrienkwarts

Chakra's
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]