Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Hematietkwarts - Red Healer

Uiterlijke kenmerken

Een heldere kwarts met rood tot roodbruine insluitsels en een glasachtige glans.

Kernwoorden

Beschermend • Aardend • Kalmerend • Creatief denken • Wilskracht • Eigenwaarde

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Hematietkwarts, of red healer, zoals deze edelsteen ook wel eens wordt genoemd, werkt beschermend, harmoniserend en aardend. Het kent een positieve werking op de concentratie, helder denken en het geheugen. Het is daarom een goede steen om te dragen als hulp bij dwangstoornissen en verslavingen en draagt bij aan de wilskracht. De edelsteen stimuleert daarnaast de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Het is ook een steen met een flinke geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Het beschermt de aura tegen stralingen. Reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Daarnaast kent hematietkwarts ook een krachtige werking op het bloed en de bloedsomloop en kan de edelsteen helpen bij bloedarmoede, aambeiden en neusbloedingen.

Hematietkwarts is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Hematietkwarts is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Het kristal is een verbinding tussen silicium en zuurstof en ontstaat vooral in ondergrondse gangenstelsels onder hoge hitte van bijvoorbeeld geleidelijk afkoelend magma of in heet ondergronds water.

Hematietkwarts of red healer ontstaat wanneer natuurlijk voorkomende bergkristalclusters in contact komen met rood, bruin of zwart ijzeroxide, ook wel hematiet genoemd. Deze infusie creëert de rode of bruine kleur in het kristal. Dit proces kan optreden tijdens de vormingsfase van de kwarts, waarbij het ijzeroxide in het omringende gesteente wordt opgenomen. Het resultaat is een unieke combinatie van bergkristal en ijzeroxide, die samen de hematietkwarts of red healer vormen.

Naamgeving

De naam ‘red healer’ komt van de rode kleur die aanwezig is in dit kristal. Daarnaast staat bergkristal er om bekend een hele fijne edelsteen te zijn voor helingen.

Een andere naam is ‘hematietkwarts’ vernoemd naar de insluitsels van hematiet, of rood, bruin of zwart ijzeroxide, in de kwarts. De term ‘hematiet’ is afgeleid van het Griekse woord ‘haima’, wat ‘bloed’ betekent, vernoemd naar de kleur die hematiet kan hebben en vaak afgeeft aan omringend gesteente.

Verzorging

Hematietkwarts is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Hematietkwarts kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Enkele bekende vindplaatsen zijn Brazilië, Madagaskar, Marokko, de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Beschikbaarheid

Hematietkwarts is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Hematietkwarts kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Hematietkwarts

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Aarde
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]