Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Heliotroop - Bloedsteen

Uiterlijke kenmerken

Vaak (donker)groen met rode puntjes, kan ook rood of bruinachtig van kleur zijn. In het algemeen opaak met een glasachtige tot wasachtige glans.

Kernwoorden

Beschermend • Aardend • Zelfbeheersing • Balans • Grenzen stellen • Aanpassingsvermogen

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Heliotroop, ook bekend als bloedsteen, biedt bescherming en aarding en brengt balans. Werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot de controle en zelfbeheersing. De steen werkt ook activerend, opwekkend en geeft moed als je uitgeput of vermoeid bent. Heliotroop kan je helpen grenzen te stellen en negatieve invloeden buiten te houden. De steen maakt echter ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen. Fysiek heeft heliotroop een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en stimuleert het de stofwisseling en het immuun- en lymfesysteem.

Heliotroop is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Heliotroop ontstaat door de afzetting van mineralen zoals groene chalcedoon en rode jaspis. Het wordt vaak gevormd in vulkanische gesteenten waarin silicarijke vloeistoffen de mineralen afzetten in spleten en holtes. Deze afzettingen ondergaan vervolgens processen van druk, temperatuur en tijd, waardoor de kenmerkende groene basis met rode vlekken ontstaat die zo typerend is voor heliotroop.

Naamgeving

De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘helios’, wat ‘zon’ betekent, en ‘tropein’, wat ‘draaien’ betekent. Waarschijnlijk verwijst deze benaming naar een oude overtuiging dat de steen, wanneer hij gepolijst is en tegen het licht wordt gehouden, met zijn glinstering doet denken aan het licht van de ondergaande zon.

Een andere benaming voor heliotroop is ‘bloedsteen’, omdat de rode puntjes en vlekjes in het mineraal doen denken aan bloedspetters.

Verzorging

Heliotroop is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Heiotroop kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Voornamelijk gevonden in landen zoals India, Australië, Duitsland, China, Tsjechië, de Verenigde Staten en Brazilië.

Beschikbaarheid

Heliotroop wordt over het algemeen beschouwd als een vrij gangbare edelsteen en is niet per se zeldzaam. Het kan worden gevonden in verschillende delen van de wereld. Hoewel het geen zeer zeldzame edelsteen is, kan de kwaliteit en de intensiteit van de kleur variëren, wat invloed kan hebben op de waarde en de aantrekkingskracht ervan bij verzamelaars en liefhebbers van edelstenen.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Heliotroop

Chakra's
Chakra
Wortel
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Mars
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]