Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Dolomiet

Uiterlijke kenmerken

Vaak kleurloos tot wit, geelachtig bruin of zalmroze van kleur. Kent een glasachtige tot parelmoerglans en en is doorzichtig tot doorschijnend.

Kernwoorden

Stabiliserend • Motiverend • Positieve instelling • Geluk • Tevredenheid • Praktisch denken • Gezond verstand

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Dolomiet kent een stabiliserende en motiverende werking. Het helpt je je talenten en sterkte punten (beter) te uiten en bevordert een positieve instelling. Dolomiet draagt daarnaast bij aan een gevoel van geluk en tevredenheid. Op emotioneel vlak kan de edelsteen heftige emoties en uitbarstingen dempen en stabiliteit brengen. Helpt ook bij praktisch denken, het waarmaken van je doelen en het stimuleren van het gezond verstand. Fysiek kent Dolomiet een positief effect op het hart en het bloed en brengt het balans in de calcium- en magnesiumstofwisseling. Kan ook ontspannend en ontkrampend werken.

Dolomiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Dolomiet ontstaat meestal door een chemische reactie tussen kalksteen en magnesiumrijk water. Tijdens dit proces worden calciumcarbonaatmoleculen in de kalksteen vervangen door magnesiumcarbonaatmoleculen, waardoor de samenstelling van het gesteente verandert en dolomiet wordt gevormd. Deze reactie staat bekend als dolomitisatie en vindt plaats onder specifieke geologische omstandigheden, zoals de aanwezigheid van magnesiumrijke waterbronnen en voldoende tijd voor de reactie om op te treden. Om een zuivere dolomiet te worden, moet het kalksteen dit proces verschillende keren hebben doorstaan, of gedurende een lange, stabiele periode.

Naamgeving

Dolomiet is vernoemd naar de Franse geoloog Déodat Gratet de Dolomieu, die in de 18e eeuw belangrijke bijdragen leverde aan de kennis en beschrijving van dit mineraal. De naam ‘dolomiet’ werd aan het mineraal gegeven ter ere van zijn baanbrekende werk op het gebied van de geologie en mineralogie.

Verzorging

Dolomiet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om dolomiet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Dolomiet kan worden gevonden in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, China en Zuid-Afrika.

Beschikbaarheid

Dolomiet wordt wereldwijd op verschillende plaatsen gevonden en kan zowel in sedimentaire gesteenten als in metamorfe gesteenten voorkomen. Het wordt vaak geassocieerd met kalksteenformaties en kan zowel in grote afzettingen als in kleine kristalvormen voorkomen. Dolomiet is daarom niet zeldzaam te noemen.

Eigenschappen

Samenstelling: CaMg(CO3)2
Hardheid: 3.5 – 4
Dichtheid: 2.8

Passend bij Dolomiet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]