Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Search

Bergkristal

Uiterlijke kenmerken

Een witte tot kleurloze, doorzichtige steen met een glasachtige glans.

Kernwoorden

Reinigt • Geeft balans, energie en inzichten • Heft blokkades op • Verhoogd de concentratie • Werkt zelfgenezend

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Bergkristal is een steen met een enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Bij plaatsing in het huis is zijn functie het absorberen, reguleren, opslaan en teruggeven van energie. Het beschermt de aura tegen stralingen. Reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie en helder denken. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

Bergkristal is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Bergkristal is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Het kristal is een verbinding tussen silicium en zuurstof en ontstaat vooral in ondergrondse gangenstelsels onder hoge hitte van bijvoorbeeld geleidelijk afkoelend magma of in heet ondergronds water.

Bergkristal kent verschillende kwaliteiten; over het algemeen heel helder en doorzichtig, maar door de afzetting van mineralen kunnen ze ook een witte kleur hebben en minder doorzichtig worden. In de kristallen bevinden zich dan kleine luchtbelletjes die bijdragen aan de wittere en troebelere kleur. Wanneer bergkristal echter compleet wit van kleur is spreken we van melkkwarts of sneeuwkwarts. Het kan ook voorkomen dat de kwarts een ‘onzuivere’ groei kent en insluitsels van andere mineralen bevat, op zo’n moment ontstaat andere edelstenen, zoals amethist of golden healer.

Naamgeving

De naam van bergkristal vind zijn oorsprong in het Latijnse ‘crystallus’ en het Griekse ‘krystallos’, wat beiden ‘kristal’ en ‘ijs’ betekend. De oude Grieken en Romeinen geloofden dat bergkristal eeuwig bevroren water was. De edelsteen werd eerst alleen ‘kristal’ genoemd, in de negentiende eeuw werd ‘berg’ toegevoegd aan de naam, om beter onderscheid te kunnen maken van andere kristalvormen.

Verzorging

Bergkristal is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Bergkristal kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Wereldwijd.

Beschikbaarheid

Bergkristal is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Bergkristal kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Bergkristal

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Element
Water
Element
Lucht
Element
Vuur
Element
Spirit
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Venus
Planeet
Aarde
Planeet
Mars
Planeet
Jupiter
Planeet
Saturnus
Planeet
Uranus
Planeet
Neptunes
Planeet
Zon
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]