Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Kunziet

Uiterlijke kenmerken

Een kenmerkende paarsroze tot lila kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Kernwoorden

Spiritualiteit • Bescherming • Hartchakra • Liefde • Meditatie • Inspiratie • Tegen negatieve energie • Emotionele bagage opruimen

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Een beschermende en spirituele steen met een sterke connectie met het hartchakra. Versterkt eigenschappen als het ontvangen van kritiek en fouten toegeven, maar ook nederigheid, tolerantie en dienstbaarheid. Stelt in staat om je beter te verplaatsen in een ander en stelt je meer open voor het geven en ontvangen van liefde. Kunziet kent daarnaast een goed beschermende werking tegen invloeden die negatief zijn, zoals straling, negatieve energie en negatieve invloeden van mensen. Kan helpen bij diepe meditaties en de steen helpt bij het opruimen van emotionele bagage. Fysiek kent kunziet een positieve werking op de zenuwen, de zintuigen en gewrichten. Maar ook op het geheugen en het hart.

Kunziet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Ontstaan

Kunziet is een mineraal dat behoort tot de groep van de spodumeenmineralen. Het ontstaat in pegmatieten, de grote kristalformaties die gevormd worden in de late stadia van het stollen van magma. De vorming van kunziet begint met de aanwezigheid van lithium- en aluminiumhoudende mineralen in het magma.

Tijdens het afkoelingsproces van het magma kristalliseren de mineralen en vormen ze pegmatieten. Bij de vorming van kunziet speelt met name de aanwezigheid van lithium een belangrijke rol. Het lithium vervangt namelijk een deel van het aluminium in het mineraal spodumeen, wat daarmee leidt tot de vorming van kunziet.

De kristalgroei van kunziet kan aanzienlijke tijd in beslag nemen en wordt beïnvloed door factoren zoals de temperatuur, druk en de aanwezigheid van andere mineralen in het magma. Het resultaat is een prachtige edelsteen met zijn kenmerkende roze tot lila kleur.

Naamgeving

Kunziet is vernoemd naar George Frederick Kunz, een Amerikaanse mineraloog en edelsteendeskundige die een belangrijke rol heeft gespeeld in de identificatie en classificatie van vele mineralen en edelstenen.

Verzorging

Kunziet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Daarom is het het beste om kunziet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Kunziet kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Afghanistan, Pakistan, Myanmar (Birma), Brazilië, Madagaskar, Nigeria, Australië, Canada en de Verenigde Staten

Beschikbaarheid

Over het algemeen is kunziet minder algemeen verkrijgbaar dan veel andere edelstenen. Dit komt deels doordat kunziet voornamelijk wordt gewonnen op enkele specifieke locaties over de hele wereld, zoals Afghanistan, Pakistan, Myanmar (Birma) en enkele andere landen. Hoewel het wereldwijd wordt gedolven, zijn grote en hoogwaardige kunzietkristallen niet gemakkelijk te vinden. Ook de kwaliteit van de edelsteen speelt een rol in zijn beschikbaarheid.

Eigenschappen

Samenstelling: LiAlSi2O6
Hardheid: 6.5 – 7
Dichtheid: 3.2

Passend bij Kunziet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]