Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Blauwe Calciet

Uiterlijke kenmerken

Blauwe calciet is (zacht)blauw tot grijsblauw van kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans.

Kernwoorden

Creativiteit • Groei • Rustgevend • Communicatie • Innerlijke kind • Tegen negatieve energie

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Blauwe calciet bevordert het spreken vanuit het hart, bevrijdt de stem en ondersteunt creativiteit. Calciet stimuleert daarnaast lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Geeft hoop en moed en beschermt tegen negatieve energie, bevordert de communicatie, verlicht emotionele spanning en draagt bij aan het innerlijke kind. Blauwe calciet kent daarnaast een ontspannende en kalmerende werking. Fysiek heeft calciet een gunstige werking op het hart, het skelet, de gewrichten en stimuleert het de calciumopname.

Blauwe calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Deze kleuringen ontstaan door de insluiting van andere componenten.

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Blauw’ verwijst uiteraard naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Blauwe calciet komt maar op enkele plekken op aarde voor. Hoewel het mineraal in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico.

Beschikbaarheid

Blauwe calciet is relatief gemakkelijk te vinden en wordt in grote hoeveelheden gedolven.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Blauwe Calciet

Chakra's
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]