Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Pistache Calciet

Uiterlijke kenmerken

Pistache calciet is (licht)groen van kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans. Kan een patroon van witte banden vertonen.

Kernwoorden

Inzicht • Waardering • Geduld • Wijsheid • Negatieve emoties opruimen

Mate van zeldzaamheid

Schaars.

Werkingen

Pistache calciet stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Geeft hoop en moed en beschermt tevens tegen negatieve energie, bevordert het zelfvertrouwen, werkt kalmerend op de geest en helpt bij het creëren van innerlijke rust. De steen kent een verzachtende werking, die je helpt om de verzachting in jezelf te vinden en innerlijke gedachten los te laten. Pistache calciet helpt daarnaast bij het opruimen van emoties, wat erg behulpzaam kan zijn in het algemene genezingsproces. Fysiek heeft calciet een gunstige werking op het hart, het skelet, de gewrichten en simuleert het de calciumopname.

Pistache calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Deze kleuringen ontstaan door de insluiting van andere componenten.

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Pistache’ verwijst naar de groenachtigekleur die doet denken aan de kleur van pistachenoten. “Pistache” is namelijk de Franse term voor “pistachenoot”.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Pistache calciet wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Peru, Pakistan, China en Marokko.

Beschikbaarheid

Pistache calciet is relatief zeldzaam en wordt meestal gevonden in enkele specifieke locaties, zoals de provincie Sichuan in China. Het is niet zo wijdverspreid als sommige andere variëteiten van calciet, zoals witte of oranje calciet.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Pistache Calciet

Chakra's
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Elementen
Element
Aarde
Element
Water
Planeten
Planeet
Neptunes
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]