Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Mangano Calciet

Uiterlijke kenmerken

Heeft een zachtroze tot roze kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans. Kan een patroon van witte banden vertonen.

Kernwoorden

Hart • Trauma’s verwerken • Eigenwaarde • Zelfvertrouwen • Groei en ontwikkeling

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Mangano calciet stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Geeft hoop en moed en beschermt tevens tegen negatieve energie, bevordert het zelfvertrouwen, werkt kalmerend op de geest en helpt bij het creëren van innerlijke rust. Mangano calciet werkt daarnaast in op het hart, wat kan helpen bij het verwerken van trauma’s en oud verdriet, maar ook bij het accepteren van jezelf en het vergroten van (zelf)liefde en eigenwaarde. Mangano calciet kan je ook helpen bij het verminderen van zorgen en spanningen. Fysiek heeft calciet een gunstige werking op het hart, het skelet, de gewrichten en simuleert het de calciumopname.

Mangano calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Mangano calciet ontstaat door de vorming van calciet in aanwezigheid van mangaan. Het mangaan oxideert en hecht zich aan de kristalstructuur van het calciet, waardoor de typische roze kleur van mangano calciet ontstaat.

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Mangano’ verwijst naar mangaan, waar deze edelsteen zijn roze kleur aan dankt.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Mangano calciet wordt wereldwijd gevonden en komt voor in landen als Peru, Mexico, de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland, Duitsland en India.

Beschikbaarheid

Mangano calciet is niet per se zeldzaam, maar het is ook niet overvloedig verkrijgbaar. Het is wat minder bekend dan sommige andere soorten calciet, zoals oranje of blauwe calciet.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Mangano Calciet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Venus
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]