Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Mookaiet

Uiterlijke kenmerken

Mookaiet is een variant van jaspis en is roodachtig, geel, wit of bruin van kleur. Kent een zijdeachtige tot matte glans en is over het algemeen opaak.

Kernwoorden

Avontuur • Flexibiliteit • Aardend • Daadkracht • Innerlijke rust en balans

Mate van zeldzaamheid

Relatief weinig voorkomend.

Werkingen

Mookaiet helpt je bij het waarmaken van je doelen en het omzetten van ideeën naar acties. De steen maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en moedig. Verminderd angst voor conflicten en maakt je weerbaar en assertief. Maar maakt ook oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Maar bevordert ook de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Absorbeert daarnaast negatieve energie en beschermt tegen straling en negatieve invloeden. Mookaiet helpt je ook om in je eigen kracht te staan en fysiek heeft de steen een positief effect op de spijsvertering, bloedsomloop, darmen en de geslachtsorganen.

Mookaiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Mookaiet is een variant van jaspis. Het wordt gevormd door de afzetting van mineralen in holtes of spleten van gesteente door water dat rijk is aan siliciumdioxide (SiO2) en andere mineralen.

Het proces begint met de aanwezigheid van oplossingen die rijk zijn aan silica in ondergrondse gebieden, zoals breuken, spleten of holtes in bestaande rotsformaties. Deze silica-oplossingen worden vaak aangevoerd door geothermische activiteit, hydrothermale processen of sedimentatie.

Na verloop van tijd koelt het water af en begint de silica zich te kristalliseren en af te zetten op de wanden van de holtes of spleten. Deze afzettingen vormen dunne lagen van mineralen die geleidelijk de mookaiet vormen. De aanwezigheid van andere mineralen, zoals ijzeroxiden, mangaan en andere sporenelementen, voegt kleuren zoals rood, geel, bruin en wit toe aan de steen, wat resulteert in de kenmerkende bonte uitstraling van mookaiet.

Naamgeving

De naam van mookaiet is afgeleid van de Mooka Creek, een gebied in West-Australië, waar deze bijzondere steen voor het eerst werd ontdekt. De Aboriginal-bevolking van Australië beschouwt mookaiet als een heilige steen en heeft het eeuwenlang gebruikt voor zowel spirituele als decoratieve doeleinden.

Verzorging

Mookaiet is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Mookaiet kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Mookaiet wordt voornamelijk gevonden in West-Australië.

Beschikbaarheid

Mookaiet wordt vooral gevonden in West-Australië en is daardoor relatief weinig voorkomend. Het is echter niet per definitie extreem schaars en inmiddels een erg geliefde edelsteen voor sieraden en decoratieve toepassingen.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Mookaiet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]