Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Oranje Calciet

Uiterlijke kenmerken

Heeft een geelachtige tot oranje kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans.

Kernwoorden

Reinigend • Vitaliserend • Innerlijke Rust • Hoop en Moed • Balans • Groei

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Zorgt voor geestelijke balans, werk stemmingsverbeterend en kent een positief effect op angst. Stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en geeft innerlijke rust. Daarnaast is oranje calciet een uitstekende steen om te gebruiken bij het aanwakkeren van creatieve of seksuele energieën. De steen helpt energieën namelijk erg goed door het lichaam te circuleren. Fysiek werkt de steen positief op de voortplantingsorganen, de spijsvertering, de galblaas en de darmen. Calciet kan ondersteuning bieden bij depressies en mensen die zich down voelen.

Oranje calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Deze kleuringen ontstaan door de insluiting van andere componenten. In het geval van oranje calciet ontstaat de kleuring door ijzeroxide.

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Oranje’ verwijst uiteraard naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Oranje calciet wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden. Enkele bekende vindplaatsen zijn Mexico, Peru, Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Roemenië en Pakistan.

Beschikbaarheid

Oranje calciet komt veel voor en kan op veel plaatsen in de wereld worden gevonden.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Oranje Calciet

Chakra's
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]