Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Paarse Fluoriet

Paarse Fluoriet - Happylisz

Uiterlijke kenmerken

De steen is zachtpaars tot blauwpaars van kleur en is doorzichtig met een glasachtige glans.

Kernwoorden

Zelfvertrouwen • Structuur • Concentratie • Vrije geest • Intuïtie

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Paarse Fluoriet vergroot het zelfvertrouwen en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft namelijk inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens. Fluoriet bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met de kennis die al aanwezig is. Paarse fluoriet kent met name een inwerking op de intuïtie, versterkt spirituele vaardigheden en ondersteund bij het doorbreken van spirituele blokkades, reinigt elektromagnetische straling en heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen en reuma. De steen is goed voor de botten en de tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Kan ook helpen nachtmerries en slaapproblemen verminderen.

Paarse fluoriet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Fluoriet ontstaat meestal als gevolg van hydrothermale processen, waarbij warme vloeistoffen met mineralen door scheuren en breuken in de aardkorst bewegen. Deze vloeistoffen bevatten vaak opgeloste mineralen en kunnen chemische reacties aangaan met het omringende gesteente. Tijdens deze processen kunnen fluorietkristallen groeien, waarbij de aanwezigheid van fluor en andere elementen de specifieke kleur en kenmerken van de fluoriet bepalen.

Daarnaast kan fluoriet ook ontstaan als gevolg van sedimentaire processen, waarbij het gevormd wordt door de accumulatie en consolidatie van sedimenten die rijk zijn aan fluorhoudende materialen. De exacte omstandigheden en samenstelling die nodig zijn voor de vorming van fluoriet kunnen variëren, wat resulteert in verschillende kleuren en variëteiten van het mineraal. Het komt vaak in aders voor samen met bariet, kwarts en calciet. 

Naamgeving

Fluoriet is vernoemd naar het Latijnse woord ‘fluere’, wat ‘stromen’ betekent. Dit heeft te maken met het feit dat fluoriet vaak wordt gevonden in gesteenteaders waarin mineralenrijke vloeistoffen hebben gestroomd.

De term ‘fluorescentie’ is op zijn beurt weer afgeleid van het mineraal fluoriet, dat bekendstaat om zijn opvallende en vaak levendige kleuren wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht.

Verzorging

Fluoriet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om fluoriet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Tevens kan fluoriet verkleuren bij blootstelling aan (fel) zonlicht.

Vindplaats

Enkele bekende vindplaatsen zijn Mexico, China, Zuid-Afrika, Argentinië, Peru en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Paarse fluoriet is redelijk veel voorkomend. Het vinden van hoogwaardige paarse fluoriet met intense kleuren en heldere transparantie kan iets zeldzamer zijn. Dit maakt goed ontwikkelde en esthetisch aantrekkelijke paarse fluorietkristallen vaak gewilde en waardevolle verzamelobjecten voor edelsteenkenners en liefhebbers.

Eigenschappen

Samenstelling: CaF2
Hardheid: 4
Dichtheid: 3.2

Passend bij Paarse Fluoriet

Chakra's
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Mercurius
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]