Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Shungiet

Uiterlijke kenmerken

Het kan variëren in kleur, van een diepzwarte tint tot een zilverachtig grijs. Kan zowel een gladde als een matte textuur hebben. Over het algemeen heeft shungiet een natuurlijke glans die kan variëren van mat tot enigszins glanzend.

Kernwoorden

Krachtige bescherming bij stralingen • Reinigend • Ontgiftend • Zuiverend • Betere weerstand • Bij slapeloosheid

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Shungiet biedt krachtige bescherming tegen verschillende bronnen van straling en schadelijke invloeden. Reinigt en ontgift daarnaast het lichaam en zuivert de ruimte waarin de steen geplaatst wordt. Werkt ontstekingsremmend en verkoelend en vermindert allergieën, stress en spanningshoofdpijn en kan helpen bij slapeloosheid. Fysiek verbetert de steen de weerstand en de algehele gezondheid.

Shungiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Ontstaan

Shungiet ontstaat onder bijzondere geologische omstandigheden. Het is een metamorf gesteente dat wordt gevormd door de omzetting van organisch materiaal, zoals plantenresten, dat miljoenen jaren geleden in ondiepe meren en moerassen werd afgezet. Na verloop van tijd zijn deze organische resten begraven onder sedimenten en zijn ze onder druk en hoge temperaturen omgezet in een gesteente dat we nu kennen als shungiet.

De vorming van shungiet vindt plaats in een omgeving met beperkte zuurstof, wat het behoud van de organische componenten vergemakkelijkt. Het unieke van shungiet is dat het een hoog gehalte aan koolstof bevat, waardoor het een van de meest koolstofrijke gesteenten op aarde is. Dit hoge koolstofgehalte geeft shungiet zijn bijzondere eigenschappen en unieke energieke kenmerken.

Naamgeving

Shungiet is vernoemd naar het dorp Shunga, gelegen in de regio Karelië in Rusland, waar het gesteente voor het eerst werd ontdekt.

Verzorging

Shungiet kan het beste niet in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig kan zijn voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om shungiet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën. Regelmatief reinigen is wel aan te raden, omdat shungiet veel negatieve energieën op kan nemen.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Shungiet wordt voornamelijk gevonden in de regio van Karelië in Rusland, waar grote afzettingen van deze steen worden aangetroffen. Er zijn verschillende typen shungiet, variërend in samenstelling en eigenschappen, waaronder reguliere shungiet (ook wel type I shungiet genoemd) en elite shungiet (ook bekend als type II shungiet). Elite shungiet is zeer zeldzaam en wordt gekenmerkt door een hoger koolstofgehalte.

Beschikbaarheid

Shungiet kan momenteel alleen in Rusland gevonden worden, in de regio van Karelië. Daarom mag het beschouwd worden als relatief zeldzaam. Ook de kwaliteit en de aanwezigheid van het koolstofgehalte zijn bepalende factoren voor de prijs van shungiet.

Eigenschappen

Samenstelling: n{C} p{C60}
Hardheid: 4
Dichtheid: 2 – 2.4

Passend bij Shungiet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Saturnus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]