Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Gele Mica

Uiterlijke kenmerken

Een glimmend uiterlijk met een kenmerkende platte structuur, waarbij het zich vaak vormt in dunne, flexibele laagjes of vlokken. De kleur varieert van lichtgeel tot mosterd- en goudgeel. Kent vaak een parelmoerglans.

Kernwoorden

Geeft balans en energie • Heft blokkades op • Wilskracht • Innerlijke rust • Negatieve patronen doorbreken • Energievelden versterken

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Gele mica is bevorderend voor het evenwicht, kan goed helpen bij zelfherstel en draagt daarnaast bij aan de wilskracht. Het kan je helpen om in contact te komen met je innerlijke strijder, waardoor je je complete wezen beter kunt richten op de taak of het idee dat je voor ogen hebt. Het is een opbeurende edelsteen die positief bijdraagt aan je energieniveau en de focus. Draagt daarnaast ook bij aan innerlijke rust en kan helpen om beperkende denk- en gedragspatronen te doorbreken. Gele mica is ook erg fijn om de energievelden van het lichaam te versterken en te beschermen tegen negatieve invloeden.

Gele mica is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Mica is een groep van mineralen die worden gekenmerkt door hun unieke glinsterende of schilferige uiterlijk. Het zijn zachte mineralen die bestaan uit dunne lagen of bladen. Mica komt voor in verschillende kleuren, waaronder wit, bruin, groen, geel en roze. De gele kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer. Gele mica moet niet worden verward met muscoviet, die ook behoort tot de mica-familie.

Het ontstaat voornamelijk door de afkoeling en kristallisatie van magma; gesmolten gesteente, of door metamorfose; hoge druk en temperatuur. De precieze manier waarop mica ontstaat, hangt af van het soort mica en de geologische omstandigheden. Over het algemeen ontstaan mica-kristallen doordat de mineralen in de magma of het gesteente zich rangschikken in platte lagen, waardoor de kenmerkende schilferige structuur ontstaat.

Mica is een veelvoorkomend mineraal in gesteenten zoals graniet, gneis, leisteen en schalie. Hierdoor groeit mica vaak vooral op een matrix en zijn ruwe exemplaren vaak te verkrijgen in combinatie met een moedergesteente.

Mica heeft unieke fysische eigenschappen, waaronder zijn splijtbaarheid in dunne lagen, zijn glinsterende uiterlijk en zijn isolerende eigenschappen. Vanwege deze eigenschappen wordt mica op grote schaal gebruikt in verschillende industriële toepassingen, waaronder in elektronica, verf, cosmetica en isolatiemateriaal.

Naamgeving

De naam ‘mica’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘micare’, wat ‘schitteren’ of ‘glinsteren’ betekent. Dit verwijst naar het kenmerkende glinsterende uiterlijk.

Krijgt ook wel eens de naam gouden mica.

Verzorging

Gele mica kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om mica heel  voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Gele mica kan over de hele wereld worden gevonden. Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, India, Rusland, de Verenigde Staten, China en Zuid-Korea

Beschikbaarheid

Gele mica is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Mica kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: n{SiO2} p{Al2O3}
Hardheid: 2.4 – 4
Dichtheid: 2.7 – 3

Passend bij Gele Mica

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Water
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Jupiter
Planeet
Neptunes
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]