Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Gele Aventurijn

Gele Aventurijn

Uiterlijke kenmerken

Geel van kleur, doorschijnend en de steen lijkt te glinsteren, dit ontstaat door mineraalinsluitsels.

Kernwoorden

Creativiteit • Verlicht angsten • Gevoel van mededogen & begrip • Verlicht verdriet • Reguleert emoties • Problemen overwinnen

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Gele aventurijn verhoogt de creativiteit, verlicht angsten en geeft een gevoel van rust, mededogen en begrip. Helpt daarnaast bij verdriet, reguleert emoties, helpt bij het overwinnen van problemen met eigen kracht en zorgt voor controle over je eigen leven. Het helpt je om blij te zijn met jezelf en zorgt voor overvloed en welvaart. De steen beschermt tegen negatieve invloeden in de omgeving, zoals vervuiling en (elektromagnetische) straling. Fysiek kent gele aventurijn een pijnstillend en kalmerend effect en een positieve werking op de darmen, de geslachtsorganen en seksualiteit.

Gele aventurijn is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Aventurijn is een variant kwarts en vormt zich in de basis ook op dezelfde wijze als kwarts kristallen. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide (SiO2) en een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Aventurijn bevat echter insluitsels die zorgen voor het glinsterende effect van de steen, wat ook wel aventurescentie heet. De meest bekende soort aventurijn is de groene variant, die zijn kleur dankt aan de insluitsels van chroomhoudend fuchsiet. Het kan ook voorkomen dat aventurijn geen insluitsels van fuchsiet bevat, maar insluitsels van hematiet of goethiet. In dat geval krijgt de edelsteen een gele, oranje of bruinere kleur.

Naamgeving

De naam van aventurijn stamt van het Italiaanse woord ‘a venture’, dat ‘bij toeval’ of ‘toevallig’ betekent. Gezegd wordt dat de edelsteen in de 18de eeuw per toeval is ontdekt. Een ander verhaal verteld over een werkman die per ongeluk kopervijzels in gesmolten metaal liet vallen en op die manier aventurijnglas creëerde, maar dit product de naam ‘avventurino’ gaf. De edelsteen kreeg uiteindelijk de naam van aventurijn omdat deze erg veel leek op het glas.

Verzorging

Gele Aventurijn kan worden gereinigd door de edelsteen onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Gele aventurijn komt wereldwijd voor in verschillende landen, waaronder Brazilië, India, Rusland, Tibet en Spanje.

Beschikbaarheid

Gele aventurijn is over het algemeen niet erg zeldzaam. Het is relatief makkelijk verkrijgbaar en wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. De prijs kan echter wel variëren afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de stenen.

Eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2.6 – 2.7

Passend bij Gele Aventurijn

Chakra's
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Aarde
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]