Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Cerussiet

Uiterlijke kenmerken

Wit tot geel, bruin of grijs van kleur met een glasachtige tot matte glans.

Kernwoorden

Mentale helderheid • Communicatie • Geest openen • Zelfbewustzijn • Zelreflectie • Persoonlijke groei • Spirituele ontwikkeling

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Cerussiet brengt metale helderheid en verbeterd de communicatie. Het is een goede steen voor het openen van de geest en het in contact komen met hogere spirituele dimensies. Het kan ook helpen bij het vergroten van je zelfbewustzijn en je zelfreflectie, wat weer kan bijdragen aan meer persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Fysiek kent cerussiet een positief effect op de spijsvertering en de botten en kan de steen ondersteuning bieden bij heimwee, angst- en paniekaanvallen en spanning- en vermoeidheidsklachten.

Cerussiet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 16 jaar.

Ontstaan

Cerussiet ontstaat doorgaans als gevolg van chemische reacties tussen looderts en koolstofdioxidehoudende oplossingen. Het wordt vaak gevormd in de buurt van lood- en zinkertslagen en kan zich vormen wanneer deze ertsen reageren met koolstofdioxide in de aanwezigheid van water. Dit proces staat bekend als oxidatie. De resulterende chemische reacties leiden tot de vorming van cerussietkristallen, die meestal worden aangetroffen in de vorm van kleine, witte tot kleurloze prismatische of tabulaire kristallen.

Naamgeving

De naam van cerussiet stamt af van het latijnse woord ‘cerussa’, wat ‘wit lood’ betekent. De naam is een verwijzing naar de samenstelling van het mineraal en zijn (vaak) witte kleur. Cerussiet behoort tot de carbonaten en wordt ook wel loodcarbonaat of witte looderts genoemd.

Verzorging

Cerussiet kan het beste niet in contact komen met water. Het is een mineraal dat gevoelig is voor corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om cerussiet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat cerussiet lood bevat, wordt aangeraden na aanraking de handen te wassen en inademing bij breken te vermijden.

Vindplaats

Cerussiet kan worden gevonden in West Australië, Namibië, Duitsland, Spanje, Marokko, Mexico, de Verenigde Staten en China.

Beschikbaarheid

Cerussiet is relatief veel voorkomend en kan op veel plekken op de wereld gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Cerussiet kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: PbCO3
Hardheid: 3 – 3,5
Dichtheid: 6,55

Passend bij Cerussiet

Chakra's
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Venus
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]