Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Chrysocolla

Uiterlijke kenmerken

Groen, blauw of bruin van kleur en doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot wasachtige glans.

Kernwoorden

Balans • Innerlijk evenwicht • Kalmerend • Activerend • Zelfreflectie • Helderheid • Communicatie

Mate van zeldzaamheid

Redelijk veel voorkomend.

Werkingen

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht, maar kent ook een activerende en kalmerende werking. Zo kan het activerend werken bij futloosheid, maar juist zorgen voor kalmte bij nervositeit. Vermindert daarnaast (liefdes)verdriet en schuldgevoelens en zet aan tot zelfreflectie. Ondersteund tevens de creativiteit, helderheid van geest en de communicatie. Absorbeert op spiritueel gebied negatieve energie en werkt reinigend en activerend voor de chakra’s. Fysiek werkt de edelsteen onder andere in op de lever, schildklier, longen, nieren, darmen en keel. De steen werkt verder ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend en ontspannend.

Chrysocolla is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Chrysocolla is een gehydrateerd koper-aluminium-silicaat en ontstaat als een bijproduct van koperertsen in de buurt van de oppervlakte. Het ontstaat door de interactie van koperhoudende vloeistoffen met gesteente en de oxidatie van kopererts. Het kan ook gevormd worden door de neerslag van koperhoudende zouten uit water dat in contact is geweest met kopererts. Wordt vaak gevonden in de buurt van andere kopermineralen zoals malachiet, azuriet en cupriet.

Naamgeving

De naam “chrysocolla” komt uit het Grieks en betekent “goudlijm”. In de oudheid werd chrysocolla gebruikt als soldeermiddel voor goud.

Verzorging

Chrysocolla kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan water en zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om chrysocolla voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat chrysocolla poreus kan zijn, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Chrysocolla wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Chili, Peru, Rusland, Congo en Israël. In de Verenigde Staten wordt het onder andere gevonden in Arizona, New Mexico en Michigan. In Chili is de grootste bron de Chuquicamata-mijn. En in Peru wordt chrysocolla gevonden in de regio’s Ica, Arequipa en Tacna.

Beschikbaarheid

Chrysocolla is niet bijzonder zeldzaam, maar het wordt ook niet als heel gebruikelijk beschouwd.

Eigenschappen

Samenstelling: (Cu,Al)2H2Si2O5(OH)4 · n(H2O)
Hardheid: 2.5 – 3.5
Dichtheid: 1.9 – 2.4

Passend bij Chrysocolla

Chakra's
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Mercurius
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]