Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Apofyliet

Uiterlijke kenmerken

Kleurloos, wit, geelachtig, groen of roze van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasachtige tot parelmoerglans.

Kernwoorden

Balans • Je ware ik uiten • Kalmerend • Innerlijke rust • Spirituele inzichten & Kennis

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Apofyliet stimuleert balans en werkt bevrijdend en kan je erg goed helpen bij het ontdekken en uiten van je ware ik. De edelsteen kent een kalmerende werking en brengt een tevreden gevoel, maar creëert ook meer innerlijke rust, waardoor angst, stress, zorgen en onzekerheden kunnen worden vermindert. Het is daarnaast een erg spirituele steen die helpt bij het mediteren en zo spirituele inzichten en kennis kan brengen. Zorgt tevens voor aarding bij astraal reizen. Fysiek kent apofyliet een positief effect op astma en het ademhalingsstelsel, de slijmvliezen, de huid en de zenuwen.

Apofyliet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Apofyliet is een mineraal dat ontstaat in holtes en spleten van basalt en andere vulkanische gesteenten. Het wordt gevormd door hydrothermale activiteit; het wordt gevormd door mineraalrijk water dat door de spleten en holtes stroomt en neerslaat. Het wordt vaak gevonden in combinatie met andere mineralen, zoals zeolieten en calciet.

Naamgeving

De naam ‘apofyliet’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘apo’ en ‘phyllon’, wat respectievelijk ‘weg van’ en ‘blad’ betekent, vanwege de splijting van de kristallen in dunne plaatjes.

Verzorging

Apofyliet  kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om apofyliet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Apofyliet wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder India, de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, Brazilië en Japan. In India, vooral in de regio Maharashtra, zijn enkele van de meest voorkomende en bekende afzettingen van apofyliet te vinden. Andere vindplaatsen zijn bijvoorbeeld de vulkanische gesteenten van het Westerwald in Duitsland en de lavastromen in de buurt van Lake Superior in de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Apofyliet is relatief zeldzaam, maar het is wel een veelvoorkomend mineraal in vulkanische gesteenten.

Eigenschappen

Samenstelling: KCa4Si8O20(F, OH) / 8H2O
Hardheid: 4.5 – 5
Dichtheid: 2.3 – 2.4

Chakra's
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Aarde
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]