Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Kyaniet

Uiterlijke kenmerken

Wit, groenachtig, blauw, eventueel blauw met strepen grijs van kleur. De is steen is gelaagd, doorzichtig of opaak met een glas- of parelmoerglans. Over het algemeen erg kwetsbaar.

Kernwoorden

Spiritualiteit Kalmerend Innerlijke rust Tegen angsten Bij blokkades Helderheid van geest Aardend Intuïtie Regie over het leven nemen

Mate van zeldzaamheid

Relatief zeldzaam.

Werkingen

Een spirituele steen die goed kan helpen om de regie over het eigen leven (beter) in de hand te nemen. Kyaniet werkt kalmerend, kan innerlijke rust brengen en hulp bieden bij het doorbreken van angsten en blokkades. De steen maakt empatisch en spontaan en stimuleert zelfreflectie en communicatie.

Kan ook helderheid van geest brengen en het logisch en rationeel denken bevorderen. Op spiritueel gebied werkt het aardend, kent het een reinigende en balancerende werking op de chakra’s en het aura en stimuleert ze de intuïtie. Kan tevens helpen bij meditaties en het contact leggen met engelen en gidsen. Fysiek kent kyaniet een gunstige wering op de spieren, de schildklier, de keel en het strottenhoofd, de (kleine) hersenen en de motoriek.

Kyaniet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Ontstaan

Kyaniet is een metamorf gesteente dat ontstaat uit klei-rijke sedimenten die onder extreme omstandigheden worden blootgesteld aan hitte en druk. Tijdens dit metamorfe proces verandert de samenstelling en structuur van de kleimineralen en worden ze omgezet in kyaniet.

De vorming van kyaniet vindt meestal plaats in de buurt van bergachtige gebieden waar er intense geologische activiteit is, zoals botsende tektonische platen. In deze gebieden kunnen diepe aardlagen naar boven worden geduwd en worden blootgesteld aan de omstandigheden die nodig zijn voor de vorming van kyaniet.

Het specifieke proces van kyanietvorming omvat chemische reacties en kristalgroei. Tijdens de metamorfe transformatie ondergaan de kleimineralen een reorganisatie van hun atomaire structuur, waarbij nieuwe bindingen worden gevormd en kyanietkristallen ontstaan. De aanwezigheid van bepaalde elementen zoals aluminium en silicium in de oorspronkelijke kleimineralen speelt een belangrijke rol bij de vorming van kyaniet.

Het uiteindelijke resultaat van dit metamorfe proces is de vorming van blauwe kyanietkristallen, hoewel kyaniet ook in andere kleuren kan voorkomen, zoals groen, grijs en bruin.

Naamgeving

De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘kyanos’, wat ‘(donker)blauw’ betekent. Deze naam verwijst naar de karakteristieke blauwe kleur die vaak geassocieerd wordt met kyaniet. Het staat ook bekend als ‘distheen’. Over het algemeen zal men echter eerder verwijzen naar het mineraal als ‘kyaniet’.

Verzorging

Kyaniet kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachtere steen die gevoelig kan zijn voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om kyaniet voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Brazilië, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Nepal, de Verenigde Staten, Zwitserland, Rusland, Australië en Zimbabwe.

Beschikbaarheid

Kan als relatief zeldzaam beschouwd worden. Hoewel het wereldwijd voorkomt, zijn grote en hoogwaardige kyanietkristallen niet erg gebruikelijk om tegen te komen. De blauwe variant van kyaniet is over het algemeen de meest gangbare en herkenbare kleur.

Eigenschappen

Samenstelling: Al2(SiO4)O
Hardheid: 5 – 7
Dichtheid: 3.6 – 3.7

Passend bij Kyaniet

Chakra's
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Elementen
Element
Water
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Mercurius
Planeet
Neptunes
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]