Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Witte Maansteen

Uiterlijke kenmerken

Is (ivoor)wit of roomwit tot beige van kleur. De steen kent een parelmoerglans.

Kernwoorden

Vrouwelijkheid • Vruchtbaarheid • Natuur • Liefde • Intuïtie • Harmoniseert de menstruatiecyclus • Spiritualiteit • Emotionele Balans

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Het is de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. De steen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Heeft een sterk effect op slaap en dromen en helpt je om je dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en zorgt het voor balans in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering, de geslachtsorganen en vermindert vochtophoping.

Witte maansteen is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Maansteen is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn glans en mysterieuze uitstraling. Het ontstaat voornamelijk als gevolg van het kristallisatieproces van het mineraal veldspaat, meer specifiek de variëteiten orthoklaas en albiet.

Maansteen ontstaat meestal in stollingsgesteenten, zoals graniet en pegmatiet, waarbij de veldspaatkristallen langzaam groeien in een magmatische omgeving. Tijdens het afkoelen van het magma vormen zich de veldspaatkristallen, waarvan sommige een specifieke gelaagde structuur hebben. Het witte uiterlijk van maansteen is te danken aan de lichtbreking en interne reflectie van licht binnen het mineraal. Terwijl de invoeging van ijzer- of titaniumsporen weer kunnen zorgen voor een meer beige-achtige kleur.

De gelaagde structuur van maansteen wordt gevormd door intergroeiing van orthoklaas en albiet, twee verschillende mineralen met verschillende brekingsindices. Deze lagen zorgen voor het fenomeen van adularescentie, wat resulteert in het kenmerkende blauwachtige lichtspel dat bekend staat als de maanschijn.

Naamgeving

Maansteen dankt zijn naam aan zijn bijzondere schittering en uitstraling, die doet denken aan het zachte licht van de maan. De glans van maansteen vertoont een fenomeen dat bekend staat als adularescentie, waarbij het licht op een speciale manier wordt verstrooid door de inwendige structuren van de steen. Dit geeft een zwevend, maanachtig effect aan het oppervlak van de steen, vandaar de naam maansteen.

‘Wit’ verwijst in dit geval naar de kleur van de edelsteen. Ook de benaming ‘beige maansteen’ kan voorkomen.

Verzorging

Witte maansteen kan het beste niet (te veel) in contact komen met water. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om witte maansteen voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Armenië, Australië, de Alpen, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India, Sri Lanka en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Witte maansteen wordt over het algemeen beschouwd als een veel voorkomende edelsteen. Het kan op verschillende plaatsen ter wereld worden gevonden, waardoor het goed verkrijgbaar is. Grote of bijzondere kristallen kunnen wel duurder zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: (K, Na)(AlSi3O8)
Hardheid: 6 – 6.5
Dichtheid: 2.6

Passend bij Witte Maansteen

Chakra's
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Water
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]