Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Zonnesteen

Uiterlijke kenmerken

Heeft meestal een oranje tot bruine kleur, maar kan ook variëren van geel, roze tot roodachtig. Kan doorschijnend tot lichtdoorlatend zijn en wordt gekenmerkt door zijn glinsterende en glimmende verschijning

Kernwoorden

Stemmingsverbeterend • Eigenwaarde Goed humeur Positieve instelling

Mate van zeldzaamheid

Relatief veel voorkomend.

Werkingen

Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme en eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, maar met name de seizoensgebonden variant. Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft het een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.

Zonnesteen is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Zonnesteen is een veldspaat die zijn karakteristieke schillerende effect krijgt door kleine plaatjes van hematiet of goethiet, of door insluitsels van koper. De schillerende glans, bekend als aventurescentie, ontstaat door het diffuus reflecteren van licht van deze insluitsels.

Het ontstaat meestal in magmatische gesteenten, zoals graniet en pegmatiet. Tijdens het afkoelen en kristalliseren van magma kunnen de kleine insluitsels van mineralen zoals hematiet, goethiet of koper ontstaan.

Naamgeving

Zonnesteen dankt zijn naam aan de glinsterende insluitsels die in het mineraal voorkomen en lijken op de glinsterende zonnestralen.

Verzorging

Zonnesteen is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Zonnesteen kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Kan wereldwijd worden gevonden, bekende vindplaatsen zijn Noorwegen, India, de Verenigde Staten, Canada, Tanzania en Australië.

Beschikbaarheid

Zonnesteen is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Zonnesteen kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen van uitzonderlijk grote omvang of met een erg aanwezige schittering, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: K(AlSi3O8)
Hardheid: 6 – 7
Dichtheid: 2.6

Passend bij Zonnesteen

Chakra's
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Vuur
Planeten
Planeet
Zon
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]