Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Groene Calciet

Uiterlijke kenmerken

Heeft een zachtgroene tot appelgroene kleur, is licht doorschijnend tot opaak en heeft een matte tot glasachtige glans.

Kernwoorden

Flexibiliteit • Loslaten gedragspatronen • Loslaten denkpatronen • Optimistisch • Positief • Groei • Hoop en Moed

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Groene calciet brengt flexibiliteit en kan hulp bieden bij het loslaten van oude gedrags- en denkpatronen. De steen maakt optimistisch en positief en is erg fijn om alledaagse stress te verlichten en opgekropte energie te kalmeren. Stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en geeft hoop en moed. Groene calciet kent een sterke connectie met het hart en kan ons helpen inzichten te geven waar we onze emoties op mogen richten. Fysiek werkt de steen positief in op het hart, de huid, artritis, artrose en koorts.

Groene calciet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ontstaan

Calciet is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat (CaCO3). Het is, naast kwarts, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkost en kan worden gevonden in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten over de hele wereld. Calciet is het belangrijkste onderdeel van kalksteen, dus het is inderdaad niet zo gek om te bedenken dat het mineraal feitelijk overal om ons heen aanwezig is, ook in ons dagelijkse leven, zoals in bakstenen en onze eigen botten.

Kalksteen kan zich op meerdere manieren vormen. Een voorbeeld van een organische vorming tref je aan op de zeeboden, waarbij verweringen ontstaat van dikke lagen botten, graten, schalen en schelpen van (veelal) kleine zeediertjes, wat zich uiteindelijk tot kalklaag vormt. Calciet kan zich ook vormen in warmwaterbronnen, dat via spleten in de aardkorst opstijgt en afkoelt. De opgeloste calcietmineralen in het water slaan uiteindelijk neer op de wanden van de spleten en vormen zo, onder tijd en druk, dikkere lagen kalksteen en calciet. Een bekend voorbeeld van dit proces is de kalkaanslag die na verloop van tijd in je waterkoker kan ontstaan.

Calciet komt voor in enorm veel varianten en erg veel kleuren. Deze kleuringen ontstaan door de insluiting van andere componenten. In het geval van groene calciet ontstaat de kleuring door koper, ijzer of mangaan. Groene calciet wordt ook vaak gevonden in koperhoudende gesteenten.

Naamgeving

De naam van calciet stamt van het Latijnse woord ‘Calx’, wat ‘Kalk’ betekend. ‘Groen’ verwijst uiteraard naar de kleur van de edelsteen.

Verzorging

Calciet is een kalksteen en over het algemeen wat zachter. Het is daarom aan te raden calciet niet (langdurig) bloot te stellen aan water. Voorzichtig schoon maken met een droge doek is een beter alternatief.

Reinigen en opladen kan ook met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Omdat calciet (vaak) poreus is, kan het verkleuren of beschadigd raken als het in contact komt met (te veel) water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen of parfums.

Vindplaats

Groene calciet wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden, waaronder Mexico, Brazilië, Peru, de Verenigde Staten, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.

Beschikbaarheid

Groene calciet komt veel voor en kan op veel plaatsen in de wereld worden gevonden.

Eigenschappen

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2.7

Passend bij Groene Calciet

Chakra's
Chakra
Hart
Elementen
Element
Water
Planeten
Planeet
Venus
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]