Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Labradoriet

Uiterlijke kenmerken

Kan kleurloos, grijs, wit of groen zijn met delen die een blauwe, groene, paarse of geelachtige iriserende glans hebben. De steen is doorzichtig tot doorschijnend.

Kernwoorden

Beschermend Vermindert Angst Geeft kracht Fantasie • Creativiteit

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Kent een sterk beschermende en spirituele werking. Beschermt het eigen energieveld tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Labradoriet versterkt daarnaast de intuïtie, stimuleert fantasie en creativiteit en helpt tevens om ideeën te ontwikkelen. Fysiek werkt de steen bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert het de stofwisseling en heeft het een positief effect op jicht, reuma en de ogen.

Labradoriet is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Ontstaan

Labradoriet is een plagioklaasveldspaat en ontstaat in magmatische gesteenten, zoals stollingsgesteenten en pegmatieten. Het wordt gevormd door de afkoeling en stolling van magma onder de aardkorst. De groei van labradorietkristallen vindt plaats in de vloeibare fase van het magma. Naarmate het magma afkoelt en stolt, worden de kristallen groter en krijgen ze hun karakteristieke vorm en structuur.

De kenmerkende iriserende kleuren van labradoriet, bekend als labradoriserende effecten, worden veroorzaakt door de interne structuur van de steen. Het licht wordt gebroken en weerkaatst door microscopische laagjes en insluitsels in de labradoriet, waardoor de kleurrijke flitsen ontstaan.

Naamgeving

Vernoemd naar de locatie waar het voor het eerst werd ontdekt in de late 18e eeuw. Het gesteente werd namelijk gevonden aan de kust van het schiereiland Labrador, dat deel uitmaakt van het oostelijke deel van Canada.

Verzorging

Het is een relatief harde en duurzame steen en vereist niet veel speciale zorg.

Labradoriet kan worden gereinigd door het onder stromend water te spoelen en vervolgens voorzichtig droog te deppen met een zachte doek. Het kan ook worden gereinigd en opgeladen met behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Bekende vindplaatsen zijn Canada, Finland, Madagaskar, Rusland, Noorwegen, de Verenigde Staten en Mexico.

Beschikbaarheid

Is relatief veel voorkomend en kan wereldwijd gevonden worden, dus het wordt over het algemeen niet beschouwd als zeldzaam. Labradoriet kan echter wel variëren in kwaliteit en grootte en sommige zeldzame vormen, zoals kristallen met inwendige insluitsels of kristallen van uitzonderlijk grote omvang of met een (grote) labradoriserende effecten, kunnen wel kostbaar zijn.

Eigenschappen

Samenstelling: (Ca, Na)[Al(Al,Si)Si2O8]
Hardheid: 5 – 6
Dichtheid: 2.6

Passend bij Labradoriet

Chakra's
Chakra
Wortel
Chakra
Sacraal
Chakra
Zonnevlecht
Chakra
Hart
Chakra
Keel
Chakra
Derde Oog
Chakra
Kruin
Elementen
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Uranus
Planeet
Maan
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]