Wereldwijde Verzending 🌍 l Brievenbus: €4,95 – Pakket: €6,95 🇳🇱

Zoek

Woestijnroos

Uiterlijke kenmerken

Wit met beige van kleur, maar kan ook bruin of zelfs roodbruin zijn. Herkenbaar aan zijn geribbelde structuur en zijn rondere vormen, die een beetje doen denken aan een roos.

Kernwoorden

Beschermend • Inzichtgevend • Blokkades opheffen • Intuïtie • Affirmaties • Contact met Engelen en Gidsen

Mate van zeldzaamheid

Veel voorkomend.

Werkingen

Woestijnroos is een vorm van seleniet, waardoor zijn werkingen vergelijkbaar zijn. De steen is heel spiritueel en werkt beschermend en inzichtgevend, kan daarnaast hulp bieden bij het doorbreken van beperkende gedrags- en denkpatronen. Het bevordert contact met de engelen en gidsen, helpt bij affirmaties en maakt meditatie makkelijker. Woestijnroos werkt aardend en beschermd en reinigt de aura. Stimuleert daarnaast een heldere geest en geeft inzichten in je levenslessen. Fysiek heeft het een positieve invloed op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding.

Woestijnroos is geschikt voor kinderen.

Ontstaan

Woestijnrozen ontstaan in droge en zoute woestijngebieden. In deze gebieden bevinden zich ondergrondse zoutwaterbronnen of -reservoirs. Het zoute water bevat opgeloste mineralen zoals gips en bariet. Door capillaire werking en verdamping beweegt het water naar het oppervlak, waarbij de opgeloste mineralen worden afgezet. Na verdamping blijven de mineralen achter en kristalliseren ze, waardoor dunne kristallijne lagen ontstaan. Na verloop van tijd stapelen deze lagen zich op en oefenen druk uit op de onderliggende lagen, wat leidt tot de karakteristieke ronde en platte vorm van de woestijnroos. Externe factoren zoals wind en water kunnen de bovenste lagen afslijten, waardoor de prachtige kristallijne lagen zichtbaar worden en de woestijnroos zijn unieke uiterlijk krijgt. Dit proces van chemische interacties, neerslag, verdamping, druk en erosie resulteert in de vorming van deze intrigerende en esthetisch aantrekkelijke natuurlijke formaties.

Naamgeving

De naam van woestijnroos is geïnspireerd op de uiterlijke gelijkenis van deze gesteenteformaties met de bloemblaadjes van een roos, gecombineerd met de natuurlijke omgeving waarin ze worden gevonden – droge en zanderige woestijngebieden.

Wordt ook wel eens zandroos of gipsroos genoemd.

Verzorging

Woestijnroos kan absoluut niet in contact komen met water, omdat het een gipskristal is zal het oplossen bij contact met water.

Het is daarnaast een zachte steen die erg gevoelig is voor krassen, slijtage en corrosie en breuken, vooral als het wordt blootgesteld aan zure of alkalische oplossingen. Daarom is het het beste om woestijnroos voorzichtig schoon te maken met een droge doek en het niet te laten weken in water of chemicaliën.

Woestijnroos kent een goede zelfreinigende eigenschap en kan zelfs gebruikt worden voor het reinigen van andere edelstenen. Echter is af en toe reinigen toch aanbevolen, dit zou kunnen met, bijvoorbeeld, behulp van salie of wierook, het maanlicht of een orgonite oplaadschijf.

Vindplaats

Woestijnrozen worden meestal gevonden in woestijnachtige gebieden, vaak in landen met uitgestrekte woestijnen zoals de Sahara in Noord-Afrika, de Sonorawoestijn in Noord-Amerika, en andere vergelijkbare regio’s wereldwijd.

Beschikbaarheid

Woestijnroos is over het algemeen niet erg zeldzaam. Het komt voor in bepaalde woestijnachtige regio’s waar gips en zand aanwezig zijn. In deze gebieden kunnen ze relatief gemakkelijk worden gevonden en ze zijn goed beschikbaar op de markt voor verzamelaars en liefhebbers van edelstenen. Unieke exemplaren of exemplaren van grote omvang kunnen wel kostbaarder zijn,

Eigenschappen

Samenstelling:CaSO4 • 2H2O
Hardheid: 2
Dichtheid: 2.3

Passend bij Woestijnroos

Chakra's
Chakra
Zonnevlecht
Elementen
Element
Aarde
Element
Water
Element
Lucht
Planeten
Planeet
Aarde
Sterrenbeelden
Sterrenbeeld
Ram
21 mrt. - 19 apr.
Sterrenbeeld
Stier
20 apr. - 20 mei
Sterrenbeeld
Tweelingen
21 mei - 21 juni
Sterrenbeeld
Kreeft
22 juni - 22 juli
Sterrenbeeld
Leeuw
23 juli - 22 aug.
Sterrenbeeld
Maagd
23 aug. - 22 sep.
Sterrenbeeld
Weegschaal
23 sep. - 23 okt.
Sterrenbeeld
Schorpioen
24 okt. - 22 nov.
Sterrenbeeld
Boogschutter
23 nov. - 21 dec.
Sterrenbeeld
Steenbok
22 dec. - 20 jan.
Sterrenbeeld
Waterman
21 jan. - 18 feb.
Sterrenbeeld
Vissen
19 feb. - 20 mrt.
Aanmelden voor wachtlijst Ontvang eenmalig een mail zodra dit artikel weer leverbaar is. Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt.
[]